Udland

Afgående Cameron: Min kalender er bemærkelsesværdigt tom

Camerons sidste spørgetime var præget af en munter stemning. Men et par alvorsord om EU blev det da også til.

182 spørgetimer blev det til for David Cameron i Underhuset i det britiske parlament som premierminister.

Den sidste spørgetime onsdag eftermiddag var præget af godt humør og masser af vittigheder, som kom fra både Cameron og Labour-lederen, Jeremy Corbyn.

- Bortset fra et møde med dronningen i eftermiddag ser min kalender for resten af dagen bemærkelsesværdigt tom ud, indledte den afgående premierminister med henvisning til, at han senere onsdag skal til dronning Elizabeth II og indgive sin afskedsbegæring.

Flere medlemmer takkede Cameron for hans indsat som premierminister i seks år. Et enkelt kom også med forslag til nye karriereveje:

- Jeg har hørt, at der er flere ledige job for tiden. Det engelske landshold mangler for eksempel en træner, og Top Gear mangler en vært, lød det fra MP Danny Kinahan.

Flere alvorlige emner fandt da også vej til spørgetimen. Blandt disse var hjemløshed i Storbritannien, den britiske økonomi og selvsagt det uundgåelige brexit.

Her holdt David Cameron fast i, at det bliver godt for Storbritannien at få et nyt forhold til EU, når landet på et tidspunkt træder ud af unionen.

Han understregede samtidig, at forholdet skal forblive tæt.

- Storbritannien bør forsøge at være så tæt på EU, som vi kan, sagde han.

Efter 40 minutters spørgetime gav konservative parlamentsmedlemmer David Cameron, som senere onsdag overlader sin post til indenrigsminister Theresa May, et stående bifald.

Parlamentsmedlemmer fra oppositionen brød parlamentarisk kutyme ved også at klappe - dog siddende.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst