Udland

Afghanistan-exit skader sikkerheden: Oprørsangreb stiger

Hjælpeorganisationer som Røde Kors er særligt hårdt ramt af de mange Taliban-angreb, viser ny rapport.

Afghanistan-exit skader sikkerheden: Oprørsangreb stiger

Sikkerheden i Afghanistan er igen hastigt nedadgående. Det viser en ny kvartalsrapport fra Afghanistan ngo Safety Office, ANSO, skriver Information.

På landsplan steg antallet af oprørsangreb i årets første tre måneder med hele 46 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og for hjælpeorganisationernes vedkommende ser situationen endnu værre ud.

I årets første tre måneder blev Afghanistans ngo'er udsat for hele 63 procent flere angreb end sidste år.

Spørgsmålet om ngo'ernes sikkerhed er blevet aktuelt efter, at Information torsdag kunne berette om 29-årige Abdullah Behzad, der er blevet truet på livet af Taliban på grund af sit arbejde for DACAAR, Danmarks største hjælpeorganisation i Afghanistan.

Robin Waudo fra internationalt Røde Kors i Kabul bekræfter over for Information, at sikkerheden for hjælpeorganisationerne er blevet mærkbart ringere gennem den seneste tid.

- Det humanitære rum bliver stedse mindre, selv for en organisation som Røde Kors, der ellers plejer at have adgang til områder, hvor de fleste andre hjælpeorganisationer ikke kan operere, siger han.

Præcis hvor meget Røde Kors' adgang til Afghanistans 34 provinser er blevet indskrænket det seneste år, har Waudo ikke tal på.

- Der er efterhånden mange steder, vi ikke kan komme til at hjælpe befolkningen, men det ændrer sig fra uge til uge, hvilke områder det drejer sig om, siger han.

- I takt med tilbagetrækningen er der dukket stadig mange væbnede smågrupper op ude i de afsidesliggende områder. Det er grupper, som vi ikke kender, og som vi ikke har aftaler med på samme måde, som vi for eksempel har med Taliban.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.