Udland

Afghanske politifolk dømt for at se på ved kvindedrab

I dømmes til et års fængsel for at have forsømt jeres pligt.

En domstol i Kabul idømte tirsdag 11 afghanske politimænd et års fængsel, fordi de ikke greb ind, da en kvinde blev lynchet af en folkemængde, som havde rettet falske beskyldninger mod hende om blasfemi.

Retssagen, der havde principiel betydning og blev gennemført meget hurtigt, kommer efter, at fire afghanere er blevet dømt til døden og otte andre har fået fængselsstraffe på 16 år for drabet på den 27-årige Farkhunda.

- I dømmes til et års fængsel for at have forsømt jeres pligt, sagde dommeren, Safiullah Mojaddidi, til de 11 tiltalte politifolk.

Farkhunda blev dræbt den 19. marts af en folkemængde, der slog hende og satte ild til hende på bredden af Kabul Floden.

49 blev anholdt efter drabet, deriblandt 19 politifolk, hvoraf nogle på videooptagelser ses stå og iagttage det hele uden at gøre det mindste for at gribe ind.

Kvinden var blevet beskyldt for at have sat ild til koranen, men en efterforskning har senere vist, at anklagerne mod den dræbte var falske.

Drabet blev optaget på mobiltelefoner og blev sendt ud på flere sociale medier, hvilket hjalp politiet til at finde frem til flere af gerningsmændene.

Sagen har vakt vrede i det stærkt muslimske land, hvor befolkningen har været på gaden og demonstrere for kvinders rettigheder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.