Udland

Afghanske politifolk dræbt ved luftangreb

Fem afghanske politifolks død belaster den afghansk-amerikanske alliance på et vanskeligt tidspunkt.

Afghanske politifolk dræbt ved luftangreb

Fem afghanske politimænd blev dræbt ved at amerikansk luftangreb rettet mod oprørere, siger embedsmænd i Kabul i en sag, der belaster forholdet mellem de allierede yderligere.

Luftangrebet fandt sted, efter at amerikanske og afghanske soldater havde anmodet om luftstøtte under kampe i den østlige provins Nangarhar, oplyser den amerikansk-ledede Nato-koalition.

Lokale kilder siger, at specialstyrker var i gang med en operation mod oprørere, der havde angrebet en politistation.

- Vi kan bekræfte, at fem afghanske politifolk blev dræbt ved et uheld onsdag, siger oberst Will Griffin, som er talsmand for Nato's Internationale Sikkerheds støttestyrke (Isaf).

- Der var tale om en fælles operation, hvor afghanske sikkerhedsstyrker operere sammen med Isaf, og der var tale om en kombineret anmodning om luftstøtte, hvilket førte til fem afghanske politifolks død, siger han videre og tilføjer:

- Vi kondolerer familierne til de politimænd, de mistede livet.

Civile tab i forbindelse med amerikanske luftangreb har ofte ført til voldsomme reaktioner fra Afghanistans præsident, Hamid Karzai, og den nye sag kommer på et vanskelige tidspunkt for den amerikansk-afghanske alliance.

De amerikansk-ledede Nato-styrker står for at skulle trække dets 100.000 kampsoldater hjem næste år, mens det afghanske politi og militær i stigende grad selv overtager ansvaret for sikkerheden og for nedkæmpelsen af Taliban, som blev fjernet fra magten i 2001.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.