Afgørelse på vej i varm sag

4. marts får borgerne et fingerpeg om den fremtidige fjernvarmeforsyning af Hobro Syd.

Asbjørn Hansen
Dysten mellem Hobro Varmeværk (billedet) og I/S Fælles Forbrænding om, hvem der skal fjernvarmeforsyne Hobro Syd er på vej til en afgørelse. Foto: Michael Bygballe
Lokalpolitik 7. februar 2013 06:34

HOBRO: I juni sidste år afleverede både Hobro Varmeværk og I/S Fælles Forbrænding hver sit projekt for fjernvarme forsyning af borgerne i Hobro Syd.

Men først nu nærmer tiden sig for, at kommunen kan træffe beslutning om, hvilken af parterne der skal stå for fjernvarmeforsyningen.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende torsdag.

Lars Højmark, der er chef for afdelingen Teknik og Byg i Mariagerfjord Kommune, fortæller, at projekterne i øjeblikket er sendt i høring hos de implicerede selskaber og hos grundejere, der kan blive påvirket af projekterne.

Han forventer, at sagen vil optræde på dagsordenen til teknik- og miljøudvalgets møde 4. marts. Herefter skal sagen i byrådet 20. marts, men dermed er løbet ikke nødvendigvis kørt.

Afgørelsen kan nemlig indklages for Energiklagenævnet, både af parterne og HMN Naturgas, der nu leverer gas til ejendommene i Hobro Syd.

Når en endelig afgørelse foreligger, vil der gå omkring to år, før hele varmenettet er rullet ud i Hobro Syd og Hørby Skoleby, hvor cirka 2000 husstande i dag opvarmes af naturgas- eller oliefyr.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...