Aflysning skuffer hollandske fodboldkvinder

Det er en skuffelse for hollænderne, at fredagens landskamp mod Danmark er aflyst, siger forbundsdirektør.

EM kvindefodbold: Holland - Norge Foto: /ritzau/Erwin Spek/arkiv

EM kvindefodbold: Holland - Norge Foto: /ritzau/Erwin Spek/arkiv

De hollandske europamestre ærgrer sig over, at de ikke som planlagt kommer til at løbe på banen i Horsens fredag aften for at møde de danske fodboldkvinder.

Det skriver Det Hollandske Fodboldforbund (KNVB) på sin hjemmeside efter aflysningen af kampen, der sker på grund af en arbejdskonflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) på den ene side, og landsholdsspillerne på den anden side.

- Det er synd, at vores landskamp mod EM-finalisterne ikke bliver spillet. Det er en stor skuffelse for vores fodboldkvinder, men det er også synd for alle fans i Holland og Danmark, siger KNVB-direktør Jan Dirk van der Zee.

Mens de danske fodboldkvinder er sat til at tage hul på VM-kvalifikationen tirsdag i næste uge, har hollænderne mere tid til at finde en testkamp før kvalifikationen, der for hollændernes vedkommende først begynder 24. oktober.

Det danske kvindelandshold, der repræsenteres af Spillerforeningen, er uenig med DBU om fremtidens vilkår for landsholdet.

Ifølge DBU meddelte Spillerforeningen mandag aften, at spillerne ikke ønskede at møde op i træningslejr og spille kampen mod Holland, fordi de ikke kan få opfyldt deres krav i en kommende lønaftale.

DBU meddeler, at man har tilbudt spillerne en forhøjelse af landsholdsspillernes kamphonorar, bonus og andel i billetindtægter.

Under forhandlinger søndag tilbød DBU spillerne en forhøjelse på 46 procent i såkaldte stipendiater, mens Spillerforeningen ifølge DBU krævede en stigning på 342 procent, samt at spillerne skulle ansættes i DBU.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.