Aflytninger bruges imod drabstiltalt

Anklagere mener, at den ene tiltalte i drabssagen uden lig har konstrueret et alibi. Manden afviser påstanden.

Aflytninger bruges imod drabstiltalt

Det centrale spørgsmål i den sydsjællandske drabssag uden et lig er, hvor de tiltalte befandt sig den aften, da forretningsmanden Henrik Haugberg Madsen forsvandt.

Madsen blev sidst set i live 11. november 2010. Hans registrerede partner gennem en årrække havde den aften fortalt ham, at han havde fundet en anden - en kvinde.

Partneren BM er i en nævningesag ved Retten i Næstved tiltalt for at have begået drabet sammen med en kammerat - som i øvrigt lidt senere af BM fik overdraget syv ejendomme til en pris af i alt syv kroner.

Begge nægter, og BM siger, at han om aftenen 11. november kørte til sin nye kærlighed i et sommerhus i Ballerup, efter at Henrik Madsen i vrede havde forladt parrets feriehytte i Karrebæksminde.

- Hun er selvfølgelig glad for, at jeg er der, siger BM under afhøringen tirsdag.

Men de to anklagere forsøger at så tvivl om alibiet. I hemmelighed installerede politiet mikrofoner i kærestens sommerhus, og en stribe aflytninger er afspillet i retten tirsdag.

En dag i foråret 2011 ringer politiet til kvinden og indkalder hende til en afhøring om Madsens forsvinden. Emnet optager det nye par.

"Du er jo kommet dagen efter," sagde kvinden henvendt til BM - hvilket strider mod BM's egen forklaring om sin færden 11. november.

Samme aften ringede kvinden til sin mor og sin veninde. Det var BM, der havde bedt hende sprede nyheden om, at han havde forladt Madsen.

Aflytningerne afslører, at kvinden og BM nøje tjekkede oplysninger fra teleselskabet om tidspunkterne for de to opkald - klokken 21.12 og 21.57.

- Var det for at skaffe et alibi, at der skal ringes til de to, spørger den ene af anklagerne, Morten Ebbe Nielsen - og får et klart nej som svar fra BM.

I øvrigt kan man høre, hvordan han formaner sin nye kæreste til ikke at underskrive politirapporten.

- Det ligger dybt inde i en kriminel, det siger vi altid i vores branche, forklarer BM tirsdag.

I sit partnerskab med Henrik Madsen har han begået en lang række bedragerier.

Først i februar ventes nævningetinget at afgøre, om BM og hans kammerat er skyldige i manddrab og usømmelig omgang med lig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.