Afrikanere manglede

Nigeriansk kunst udeblev til udstilling - men der er andre udstillere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

De to hovedudstillere på Glocal Art, Pia Skogberg og Maria Leer (til højre) fortalte på en interessant måde om baggrunden for deres kunst.

THORUP:Når man har fernisering på Galleri Glocal Art på Thorupvej, så er det en tradition, at der er værker af såvel danske som afrikanske kunstnere.

Men ved denne fernisering med titlen ”Kvindekunst II” manglede de afrikanske kvinder.

Galleriejer Frede Hansen har endda været i Nigeria for at tale med de kvindelige afrikanske kunstnere, men det lykkedes ikke at få kontakt med dem.

- Jeg har dog lidt kontakt med en af dem, så måske dukker der nigeriansk kunst op, inden denne udstilling tages ned.

- Men jeg vil ikke undlade at påpege overfor dem, når jeg forhåbentlig snart kommer i forbindelse med dem, at aftaler er til for at holdes.

Men så er der til gengæld Pia Skogberg og Maria Leer, som har fyldt galleriet med en meget beskrivende og farverig kunst, som omfatter såvel malerier som grafik. De fortalte begge på en meget interessant måde om baggrunden for deres motivvalg. De har tidligere udstillet sammen bl.a. på Vrå Højskole og var enige om, at de supplerer hinanden godt.

Åbningstalen blev holdt af Elly Ørnberg fra Kvinder i Dronninglund, og hun undrede sig over betegnelsen ”Kvindekunst”:

- Der er mindst lige så mange kvindelige som mandlige kunstnere, og jeg er i øvrigt ligeglad med, hvilket køn kunstneren har, jeg koncentrerer mig om kunstværket. I øvrigt viser en undersøgelse, at 61 procent af de besøgende på kunstmuseer er kvinder.

Der var mange deltagere ved denne fernisering, og man kunne spore en stor interesse for de udstillende kunstnere.

- Det er allerførste gang, at vi ikke har afrikansk kunst med ved en fernisering, men jeg håber, at vi næste gang er tilbage med kunst fra såvel Nordjylland som Afrika, sagde Frede Hansen, som ellers var godt tilfreds med det store fremmøde ved arrangementet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.