Udland

Afrikanske ledere holder krisemøde om Mali

Den kommende weekend samles ledere fra de vestafrikanske lande for at diskutere urolighederne i Mali.

Afrikanske ledere holder krisemøde om Mali

Krisen i Mali skal på lørdag drøftes på et møde med de politiske ledere fra de øvrige vestafrikanske lande. Mødet finder sted i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou.

Højtstående politikere og andre centrale personer fra Mali vil deltage i mødet. Deltagerne skal blandt andet drøfte oprettelsen af national samlingsregering i Mali. Det oplyser Burkina Fasos udenrigsminister Djibrill Bassole.

- Vi skal se på muligheden for at danne en regering med bred opbakning. En regering, som der er national enighed om, og som bedre kan håndtere de udfordringer Mali står med, siger Bassole.

Mali blev forvandlet fra et roligt og stabilt samfund til kaos, da utilfredse soldater i foråret gennemførte et kup i hovedstaden. Tuareg-oprørere og islamister benyttede urolighederne til at tage magten i hele den nordlige del af landet.

Siden har islamisterne indført den strenge sharialovgivning i byer som Gao og Timbuktu. Desuden har de fordrevet tuaregerne fra byerne. Adskillige mennesker er dræbt den seneste uge under sammenstød i Gao mellem de to grupper.

Ifølge udenrigsminister Sadio Lamine Sow er regeringen villig til at gøre alt for genvinde kontrollen med den nordlige del af Mali. Muligheden for, at nabolandet Algeriet vil deltage i en eventuel militær intervention, vil Sow ikke svare på.

Algeriets regering har gjort det klart, at det bestræber sig på at bidrage til en politisk løsning på problemerne i Mali.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.