Dronninglund

Afrikas Picasso på Glocal Art

Afbud fra Senegal-kunstner giver Annette Falk Lund muligheden for at udstille

Anette Falk Lund - holder åbningstalen. Foto: Peter Mørk

Anette Falk Lund - holder åbningstalen. Foto: Peter Mørk

DRONNINGLUND:Søndag 3. maj kl. 14 er der igen fernisering på galleriet Glocal Art i Dronninglund.

Frede Hansen holder selv åbningstalen, men overgiver herefter ordet til Annette Falk Lund, der vil fortælle om money-art, idet hun på en eller to af de mobile skillevægge vil udstille egne money-art-værker.

Tre kvinder skulle udstille malerier med kvindemotiver, men den ene, Maria Naita, har for anden gang svigtet en aftale.

- Det gjorde hun også i 2014. Hun får aldrig en ny chance. Men hendes svigt giver så plads til Annette Falk Lund, én af hovedudstillerne i påskeudstillingen, fortæller Frede Hansen.

- Tilbage står to meget spændende kunstnere.

Den ene er Kiné Aw fra Senegal. Hun er blevet kaldt Afrikas Picasso. Hun er helt sin egen, men inspirationen fra Picasso kan hun ikke løbe fra. Der er så megen lighed, at kunstinteresserede, som elsker Picasso, men bare ikke har haft råd til at købe et af hans værker, kan få et maleri i hans stil til 2 procent af Picasso-prisen.

Kiné Aw har udstillet én gang tidligere i Danmark, idet hun under en ”Senegal-uge” for nogle år siden blev udvalgt til at repræsentere malerkunsten i Senegal. Det forstår man godt – hun er ubetinget den dygtigste kvindelige kunstner i Senegal lige nu.

Den danske kunstner er Cecilie Westh. Glocal Art plejer at koble en afrikansk kunstner sammen med en nordjysk kunstner, men denne gang bliver den lokale kunstner altså en sjællænder.

- Faktisk er det lidt af et scoop at Glocal Art har fået fat i Cecilie Westh, der inden for det sidste år har udstillet på anerkendte gallerier i Paris.

Hun er uddannet modist på Det Kgl. Teater samt uddannet designer på Danmarks Designskole og har desuden gået på flere tegneskoler. I 1999 skabte hun sit eget børnetøjsmærke ” Cecilie Westh Junior”, som hun har ernæret sig ved indtil 2007.

- I dag har hun taget fat i sin gamle drøm, nemlig at hellige sig maleriet. Således har hun siden 2007 malet for at finde sig selv og sit udtryk i maleriet.

- Mennesker og ansigter er hendes udtryksform. En fascination af, at vi alle er forskellige, vi er alle mennesker, alligevel kan man hver dag se nye ansigter bare ved at gå en tur på gaden. Selv om vi ikke er perfekte, men er lidt skæve her og der, er der noget smukt ved alle mennesker.

- Dog bærer vi fleste på en maske, en facade vi kan tage på en gang imellem, et forsvar for at gemme de inderste følelser, frustrationer, tanker og hemmeligheder, eller for at vise hvem eller hvad vi gerne ville være, en måde vi iscenesætter os selv på over for omverdenen.

- I disse malerier har hun både taget udgangspunkt i følelserne bag masken og den facade, der gemmer på hemmeligheder, sorg, humor, glæde, forvirring og forsøg på kontrol, fortæller Frede Hansen.

Udstillingen kan ses frem til midten af juni.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.