Aalborg

AFS søger værtsfamilier

Modtager udvekslingsstudenter fra mange lande i august

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Afskedstale på dansk efter 11 måneder i Nordjylland. Privatfoto

AALBORG:AFS Interkultur er Danmarks ældste og største organisation for international ungdomsudveksling. AFS Interkultur er non-profit og baserer sig på et netværk af frivillige. Formålet er at arbejde for fred gennem interkulturel forståelse.

Hvert år sender AFS 150 unge danskere ud i verden som udvekslingsstudenter, Disse unge mennesker vender tilbage efter 11 måneder, hvor de har oplevet andre kulturer rundt om i hele verden. Til gengæld er AFS Danmark forpligtet til at modtage 150 udvekslingsstudenter i Danmark.

AFS Aalborg søger nye værtsfamilier for disse unge mennesker, som kommer til Danmark midt i august. Der kommer studenter fra Syd Europa, Asien, Syd Amerika, Australien, New Zealand og Øst Europa.

- Som værtsfamilie tager man imod et nyt familiemedlem, der vil dele sorger og glæder med jer. Hvis I er åbne og nysgerrige på verden, kan det være noget for jer, fortæller formand Lisbeth Jensen.

- At være værtsfamilie er en både spændende og lærerig oplevelse for hele familien. Der knyttes ofte bånd for livet. Der kan opstå mange pudsige situationer, når en AFS’er, der ikke kender rugbrød, skal lære at smøre sin egen madpakke. Måske bliver det første gang, hun prøver at køre på cykel. Måske bliver vintermånederne første gang, han laver en snemand.

- Alle familier er forskellige og har egne vaner og måder at leve på. Det er i høj grad udvekslingsstudenten, der skal tilpasse sig. Det er også en oplevelse for værtsfamilien at få et nyt familiemedlem fra en anden kultur, der ikke snakker dansk fra starten af opholdet, forklarer Lisbeth Jensen.

AFS Aalborg har sammensat en ny bestyrelse bestående af formand Lisbeth Jensen, næstformand og vært-koordinator Ulla Christensen samt kasserer Anette Kristensen.

Læs mere om AFS og værtsfamilier på hjemmesiden www.afs.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.