Afsked med Søndergade

Så tog Aalborg Kunstpavillon fredag afsked med Søndergade på festlig vis med både musik og italiensk buffet og gør nu klar til at flytte ind i Nordkraft.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kunstnere og kunstinteresserede tog afsked med Søndergade. Aalborg Kunstpavillon gør klar til at flytte ind i Nordkraft. Foto: Lars Pauli

Det blev til godt 27 år i Søndergade. Det var i 1981, det tidligere Garnisonssygehus fra 1804 blev taget i brug i kunstens tjeneste på initiativ af nordjyske kunstnere. Foreningen Aalborg Kunstpavillon har her haft udstillingssted og galleri inden for forskellige kunstgenrer. Der har været vist udstillinger fra både ind- og udland, men blevet lagt særlig vægt på, at landsdelens kunstnere har været rigt repræsenteret. Fra at være herre i eget hus bliver fremtiden nu, at man skal indgå i et forpligtede fællesskab med andre aktører som Kunsten, Nordjyllands Kunstskole, BGK-Nord og Aalborg Kunstnerværksted om aktiviteter og udstillinger i Kunsthallen Nordkraft. Med sine 500 kvm bliver det tre gange så stort som huset i Søndergade.