Afslag på kameraovervågning i Sønderklit

Sommerhusforeningen Sønderklit syd for Sæby har fået afslag på at sætte videoovervågning op.

Arkivfoto: Foto Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Foto Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

SÆBY:I modsætning til naboforeningen Nørklit, så har sommerhusforeningen Sønderklit fået afslag på at sikre deres veje og område med videoovervågning.

Loven siger som udgangspunkt, at ingen private har lov til at videoovervåge, men i 2009 blev lovgivningen ændret, så bolig- og grundejerforeninger kan videovervåge, men kun hvis det er væsentligt af hensyn til kriminalitetsbekæmpelse. Fra politiets side lyder det, at det ikke er nødvendigt med overvågning i området.

- For at vi kan give tilladelse til videoovervågning, så skal risikoen for kriminalitet i området være aktuel, eller også skal der have været en negativ udvikling, hvilket der ikke har været i dette tilfælde, fortæller Margrethe Sanning, jurist ved Nordjyllands Politi.

Ikke nok indbrud

I år har der indtil videre været fire indbrud, men det vurderes af politiet til ikke at være tilstrækkelig. Hos politiet forstår man dog godt bekymringen i området.

- Angsten for at det kan ændre sig i Sønderklit er velbegrundet nok, og situationen kan se markant anderledes ud om 1, 2 eller 5 år, men så må man ansøge om tilladelse til den tid. Vi skal kun overvåge der, hvor det er relevant, og i øjeblikket er det ikke tilfældet i Sønderklit, lyder det fra Margrethe Sanning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.