Afsporing blokerer international togtrafik

Togtrafik til Tyskland er stoppet af togafsporing. Passagerer køres i bus, mens der arbejdes på gods-løsning

Afsporing blokerer international togtrafik

En togafsporing torsdag aften betyder, at stort set al togtrafik mellem Skandinavien og resten af Europa indtil videre står stille, skriver Flensborg Avis.

Den et-sporede togstrækning mellem Vamdrup og Vojens blev lukket efter en afsporing, da tre vogne på et godstog med 16-17 vogne kørte af skinnerne ved Farris og ødelagde seks-syv kilometer sveller mellem skinnerne.

Hele fredagen måtte togpassagerer tage bussen og timelange forsinkelser med i købet.

Godstrafikken, der omfatter mindst 50 godstog dagligt, ligger indtil videre også helt stille.

Havarikommissionen var hele fredagen i gang med at undersøge uheldsstedet, og sent fredag blev godstoget fjernet, hvorefter Banedanmark gik i gang med at undersøge skadernes omfang.

- Det er en omfattende opgave, som kommer til at tage mere end et par dage at lave, men nok ikke en måned, siger sektionschef ved Banedanmark, Steen Kristensen til Flensborg Avis.

Ifølge en pressemeddelelse fra Banedanmark skal der bruges 11.000 nye sveller til at erstatte de ødelagte på den knap syv kilometer lange strækning.

I begyndelsen af den kommende uge vil Banedanmark have et bud på, hvornår passager- og godstrafikken kan køre igen.

Togpassagererne køres i mellemtiden i busser, mens der arbejdes på at åbne for godstrafikken over grænsen via Tønder-Niebüll, oplyser Banedanmark.

Strækningen er ensporet, men der er truffet beslutning om at anlægge et ekstra spor mellem Vamdrup og Vojens. Arbejdet forventes at begynde næste år og være afsluttet i 2015, skriver Flensborg Avis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst