Danmark

Afviste iranere har forladt Christiansborg

Sultestrejkende iranere vil søndag vende tilbage til Christiansborg Slotsplads for fortsat at protestere.

Afviste iranere har forladt Christiansborg

De sultestrejkende iranere har nu forladt Slotspladsen foran Christiansborg, hvor de havde slået sig ned, efter de blev smidt ud af Demokratiets Hus på Vesterbo tidligere lørdag.

Det fortæller Said Parvin, talsmand for iranerne.

- De er taget hjem for at sove hos forskellige iranske familier i det centrale København, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Vi tager til Christiansborg igen søndag for at fortsætte protesten. Vi vil komme derind dagligt, indtil politikerne vil lytte til os.

Planen er ifølge talsmanden at opholde sig på pladsen hver dag mellem klokken ni om morgenen og klokken 23 om aftenen. Netop i det tidsrum har de fået tilladelse til at opholde sig på pladsen.

Imens fortsætter iranerne med at forsøge at finde et sted, hvor de kan være mere permanent.

- Vi leder efter et sted, som vil huse os. Det kan for eksempel være en frikirke eller fagforeningslokaler, siger Said Parvin.

- De afviste asylansøgere skal melde sig i flygtningecentre hver 14. dag. Men vi ved ikke, om de har kræfter til det næste gang, siger talsmanden.

De 11 iranere er alle afviste asylansøgere, der ikke tør vende hjem, fordi de er konverteret til ikke-muslimske religioner. De frygter derfor at blive dræbt, hvis de sendes hjem til Iran.

I onsdags blev gruppen af sultestrejkende smidt ud af Stefanskirken, hvor de ellers havde opholdt sig.

Iranerne har forladt deres asylcentre i protest mod årelange ophold.

/ritzau/