Dronninglund

Agent SuperSund til Dronninglund

Børn skal igennem en række missioner via leg, bevægelse og fodbold

DRONNINGLUND:Et nyt koncept fra DBU skal være med til at fremme sundhed, leg og bevægelse i landets fodboldklubber, SFO’er og fritidshjem. Navnet på konceptet er ”Kom ud af PomFritten – brug bolden”

100 fodboldklubber får i 2012 besøg af DBU’s Agent SuperSund og Grev Mug for at sætte fokus på sundhed, leg og bevægelse. Det sker i samarbejde med de lokale SFO’er og fritidshjem, som inviteres ind i et legeunivers i fodboldklubben.
I dag når arrangementet til Dronninglund. Arrangementet finder sted på Dronninglund Fodbolds træningsbaner.
Her tages børnene med på en mission sammen med Agent SuperSund for at redde frugter og grøntsager fra den farlige Grev Mug, der lever af slik, chips og sodavand.
Børnene skal i løbet af dagen via leg, bevægelse og fodbold igennem en række missioner, som tager udgangspunkt i kropslige kompetencer, herunder motoriske egenskaber, idrætslige kompetencer og sociale kompetencer.
DBU har modtaget over 200 ansøgninger fra interesserede fodboldklubber, SFO’er og kommuner, og i 2012 gennemføres der 120 afviklinger i 100 fodboldklubber over hele landet. Værtsklubberne vægter leg, sundhed, bevægelse og kammeratskab højt, og aktiviteten kan være med til at rekruttere nye pige- og drengemedlemmer til klubberne.
Målet med ”Kom ud af PomFritten” – brug bolden’ er blandt andet at inspirere SFO’er og fritidshjem, der ønsker en hverdag med mere idræt og bevægelse samt at give børnene, pædagogerne og fodboldklubberne en anderledes og sjov oplevelse, hvor emnet ’sundhed’ er udgangspunktet.
DBU stiller to instruktører til rådighed, hvoraf den ene tager sig af børnene, mens den anden guider pædagogerne og klubbens hjælpere igennem øvelserne for at give inspiration og hjælp til, hvordan øvelserne kan bruges ved træningen i klubben og i dagligdagen i SFO’erne og fritidshjemmene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.