Agilitystævne med 106 hunde

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ved agilitystævner omkranses forhindringsbanen af telte, hvor deltagerne opholder sig, når de ikke er i gang med et gennemløb. Det giver hele området et specielt og hyggeligt skær. Da billedet blev taget, var der ikke gennemløb, derfor må man gå tværs over banen. Foto: Ole Torp

- Der deltager 106 hunde med førere. Det betyder ikke, at der er 106 personer til stede, for flere af dem har op til fire hunde med til konkurrencen. De er kommet fra hele Jylland, og en del af dem overnatter til næste dag, hvor stævnet fortsætter, fortalte Marie Ehrenreich fra DCH Dronninglund, som var leder af stævnet, på stævnets første dag.

Det er et af den slags stævner, hvor der er mulighed for at optjene point, og hvis man ved slutningen af sæsonen har opnået tilstrækkeligt med point, så er man berettiget til at deltage i DM i agility. Schæferhunde er en race, som først for nylig er begyndt at deltage i agility-stævner. Ved dette stævne deltog Johannes Stie fra Ø. Brønderslev med schæferhunden Paw, som er 3½ år.

- Der er nu så mange med schæferhunde, som deltager i agility-stævner, så i oktober skal vi - og 249 andre - til et agility-stævne i Randers udelukkende for schæferhunde, fortalte han.

Vi bad Marie Ehrenreich om at gøre status efter afslutningen på de to dage, og hendes beretning lyder således: - Træt og udmattet, med møjbeskidte fødder og vejrbidte kinder sidder jeg nu her i sofaen efter en dejlig weekend i agilityens tegn - tid til at reflektere lidt over de sidste par dages strabadser.

- Som hundefører og deltager i konkurrencen, har jeg personligt ikke mange resultater at skrive om. Det blev til en enkelt tredjeplads i agility klasse 3, men ellers har Honny og jeg ikke leveret speciel nævneværdig agility i weekenden. Men som helhed, har hundeførerne fra DCH Dronninglund leveret fantastiske præstationer - ingen nævnt, ingen glemt.

- Som stævnearrangør er jeg rigtig godt tilfreds med vores indsats. Det har været et rigtig fint arrangement, alt har kørt på skinner, også selvom vinden drillede lidt om søndagen. Vi har fået masser af positive tilkendegivelser fra deltagere, sponsorer og tilskuere. Det er et stor slid at arrangere et stævne af denne størrelse, og det kræver mange timers frivilligt arbejde, men når det så resulterer i et super stævne, som det vi har haft, så er det alt det hårde arbejde værd.

- Som opfølgning på historien om Johannes Stie (se ovenfor) - debutanten med schæferhunden - så havde han en forrygende stævnedebut: En 1. plads i Agility Klasse 1, en 2. plads i Spring klasse 1, og derudover en 4., en 5. og en 7. plads ud af de 8 løb han var igennem i løbet af weekenden.

Marie slutter med en velanbragt tak: - Jeg vil gerne takke alle de frivillige hjælpere, der har afset tid til at hjælpe os. Uden dem ville vi ikke kunne stable sådan et arrangement på fødderne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.