Agnes Obel nægter at gå på kompromis med musikken

Den svære to'er er for sangerinden og musikeren Agnes Obel blot et skridt i hendes evige musikalske udvikling.

Agnes Obel nægter at gå på kompromis med musikken

Tre år er gået siden Agnes Obel gik femdobbelt platin med sit debutalbum "Philharmonics". Efter to års turné rundt i Europa og en pause på grund af tinnitus er opfølgeren "Aventine" nu klar.

Men selvom den første plade var en succes, har det for den 32-årige komponist og sangerinde ikke været på tale at lave en gentagelse af det, hun ved virker.

Hun vil allerhelst lære nyt og prøve nye muligheder af hele tiden.

- De sange, hvor jeg har udfordret mig selv til at lære noget nyt, er dem, som jeg er allermest stolt af, forklarer hun.

At det har taget tre år at nå frem til det nye album, skyldes ikke kun talrige ture rundt i Europa. Sangene er nemlig lang tid undervejs hos Obel.

- Jeg kender ikke ordet kompromis, når det kommer til min musik. Og jeg har svært ved at nå til det punkt, hvor jeg siger "Så nu er den sang færdig", indrømmer hun over for Newspaq.

Agnes Obel håber, at hendes fans vil kunne mærke bestemte stemninger på det nye album, for hun har brugt meget energi på, at det er musikken som skal frembringe en følelse frem for teksten.

- Jeg har jagtet nogle forskellige stemninger, som jeg ikke fik udforsket på "Philharmonics", og så har jeg udfordret mig selv ved at lege med nye måder at bruge instrumenterne på, fortæller hun.

Sucessen fra "Philharmonics" har gjort Agnes Obel til et kendt navn - ikke kun i Danmark - men også i Frankrig, Holland og ikke mindst i Tyskland, hvor hun til dagligt bor i Berlin.

Albummet "Aventine" udkommer den 30. september.

Newspaq.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.