Udland

Air France fejrer kampdag: Ren kvindebesætning på kæmpefly

Fredag er det kvindernes internationale kampdag, og det fejres på forskellig vis over hele verden.

Air France fejrer kampdag: Ren kvindebesætning på kæmpefly

Næsten uanset hvor du er i verden, står fredag i kvindernes tegn. Traditionen tro er 8. marts nemlig dagen, hvor kvinder overalt slår et slag for deres rettigheder på arbejdsmarkedet og i samfundet.

Med andre ord er det: Kvindernes internationale kampdag.

I Frankrig bliver dagen blandt andet markeret ved, at flyselskabet Air France bemander deres kæmpe Airbus 380 med "100 procent kvindeligt mandskab" på ruten mellem Paris og Washington.

- Air France sammensætter det største mandskab i historien kun bestående af kvinder: to piloter og 22 stewardesser til flyvningen, siger flyselskabet i en erklæring torsdag.

Air France har tidligere fejret kvindedagen med at bemande deres fly kun med kvindeligt personale, men det er første gang nogensinde, at der sker på en Airbus 380 superjumbo, som kan have op til 516 personer om bord.

- Udelukkende at se kvindeligt personale gør indtryk. Jeg er meget glad for idéen med denne flyvning, siger Christine Heitz, som er udpeget til førstepilot på turen til Washington.

I Afghanistan har man valgt at fejre den årlige begivenhed med en filmfestival, der vil vise 30 film fra 20 lande - heriblandt Afghanistan, Iran, Indien, Canada, Sydkorea, Kina og Bangladesh.

Roya Sadat, der er formand for festivalen, siger at den skal "skabe en bedre sammenhæng mellem de afghanske kvinder i og udenfor landet".

Derudover skal filmfestivalen være et forum, hvor kvinderne kan diskutere de udfordringer, de står over for.

- Efter situationen med Taliban de fleste steder er under kontrol, er situationen i vores land forbedret, særligt for kvinder.

- Afghanske kvinder er de sidste par år begyndt at gå i biografen, og deres interesse for selv at medvirke i film bliver større hver dag, siger skuespillerinde og instruktør Aqeela Rezayee.

Ovenstående er blot to eksempler på, hvordan den internationale kvindekampdag vil blive fejret. Det ventes, at kvinder over hele kloden vil samles i glæde over dagen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.