Udland

Airbus klager over tysk-amerikansk industrispionage

Spionsag mod USA er langtfra slut. Tysk spiontjeneste hjalp USA med at spionere i Europa, skriver medier.

Airbus Group vil klage til de tyske myndigheder over, at landets efterretningstjeneste tilsyneladende har hjulpet USA med at spionere mod den store europæiske flyfabrik og andre virksomheder i Europa.

- Vi har bedt regeringen om mere information, siger en talsmand for Airbus i Tyskland.

- Vi vil stævne en unavngiven person på mistanke om industrispionage, forklarer han.

Airbus Group står bag den store flyfabrik Airbus, der har tyske, franske og spanske ejere. Airbus er på det internationale flymarked i hård konkurrence med det amerikanske Boeing.

Det er blandt andet ugemagasinet Der Spiegel, der får bølgerne til at gå højt med afsløringen af, at efterretningstjenesten BND over en periode på 10 år har hjulpet det amerikanske efterretningsorgan NSA med at spionere mod mål i Europa ved at udlevere IP-adresser og mobilnumre.

Mandag skrev avisen Bild, at hemmelige dokumenter viser, at NSA med BND's hjælp spionerede mod selskaber som Airbus og Eurocopter. Den sidstnævnte virksomhed hedder i dag Airbus Helicopters.

Overraskelsen er ekstra stor, fordi lækkede dokumenter fra den amerikanske afhopper Edward Snowden i 2013 viste, at USA aflyttede forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon.

Hun sagde dengang, at "spionage mod venner ikke er acceptabelt".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.