Ajax skuffer trods Lasse Schönes måloplæg

Ajax tabte et skridt i den hollandske topstrid, da Amsterdam-klubben måtte nøjes med 1-1 i Utrecht.

Ajax har fortsat svært ved at lave mål, og søndag eftermiddag blev det dyrt, da danskerklubben på udebane måtte nøjes med 1-1 mod Utrecht i Æresdivisionen.

Den danske landsholdsspiller Lasse Schöne stod for oplægget til Ajax' føringsmål, da hans hjørnespark kort efter pausen blev snittet videre ved forreste stolpe, og så var Ramon Leeuwin uheldig at sende bolden ind bag sin egen målmand.

Allerede i første halvleg havde danskeren med den følsomme højrefod skabt panik i Utrechts defensiv, da han skruede et frispark på overliggeren.

Ajax, for hvem Nicolai Boilesen var anfører, havde generelt bolden meget, men skabte kun få oplagte målchancer, og Utrechts pres blev hårdere og hårdere, som tiden gik.

Fem minutter før tid gik det så galt for Ajax, da Gevero Markiet udnyttede tøvende forsvarsspil og kunne sætte udligningen ind bag Jasper Cillessen i Ajax-målet.

I tabellen har PSV Eindhoven et så stort forspring, at det for Ajax først og fremmest handler om at forsvare andenpladsen, som efter sommerferien giver kvalifikationskampe til Champions League.

Nærmeste forfølger, Feyenoord, imponerede søndag med en klar 4-1-sejr på udebane over AZ Alkmaar, der havde Simon Poulsen med i forsvarskæden. Feyenoord er nu seks point efter Ajax.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.