Gymnasiale uddannelser

Akademikere siger ja til overenskomst

Trods massivt nej fra gymnasielærerne blev det samlede resultat et overvældende ja på 73,6 procent

Akademikernes formand Erik Jylling: - Det er meget tilfredsstillende, at det er lykkedes os at opnå enighed om, at reguleringsordningen videreføres.

Akademikernes formand Erik Jylling: - Det er meget tilfredsstillende, at det er lykkedes os at opnå enighed om, at reguleringsordningen videreføres.

NORDJYLLAND:Selv om både handelsskole- og gymnasielærere har stemt nej til deres nye overenskomster, så bliver der ingen strejke på hverken handelsskoler eller gymnasier i denne omgang. De to overenskomster indgår nemlig i det samlede resultat for Akademikernes medlemsorganisationer, og her blev det samlede resultat resultat et klart ja på 73,6 procent af de afgivne stemmer.

Den gennemsnitlige stemmeprocent ved urafstemningerne var 42. Ja-procenterne var:

Arkitektforbundet 91, Den Danske Dyrlægeforening 95, Dansk Magisterforening 68, De Offentlige Tandlæger 90, Gymnasiaskolernes Lærerforening 11, Forbundet Kommunikation og Sprog 89, Pharmadanmark 91 og Tandlægeforeningen 98.

De øvrige 11 forbund under Akademikerne traf beslutning ved kompetent forsamling. Her stemte kun Handelskolernes Lærerforening nej. Bibliotekarforbundet, Den Danske Præsteforening, Djøf, Dansk Kiropraktorforening, Dansk Mejeriingeniørforening, Dansk Organist og Kantor Samfund, Dansk Psykolog Forening, Forsvarsgruppen, JA og Lægeforeningen stemte alle ja.

Meget tilfredsstillende

- Det er meget tilfredsstillende, at det er lykkedes os at opnå enighed om, at reguleringsordningen videreføres og dermed, at den offentlige sektor ikke deklassificeres lønmæssigt i forhold til det private område, siger Akademikerne formand Erik Jylling.

- Jeg noterer mig i særlig grad, at overlægerne har indgået en aftale, der udstrækker den normale arbejdstid, så planlagt patientbehandling også kan finde sted i aftentimerne.

- Jeg har også noteret mig, at gymnasielærerne har stemt nej, et markant nej. Fremadrettet må der fokus på, om den enkelte gymnasierektor påtager sig lederskabet for en god proces, hvor man i en inddragende og dialogbaseret ledelseskultur sikrer et lokalt forankret og godt samarbejde om arbejdstilrettelæggelsen, siger Erik Jylling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.