Akademikerne afviser kæmpefusion med LO og FTF

AC-formand vil værne om akademikernes mulighed for at kunne nørde om det at være præst eller jurist

AC-formand Finn R. Larsen: - Vi er rigtig gode til at fastholde medlemmerne. Så vi er ikke i helt samme situation som LO’erne.

AC-formand Finn R. Larsen: - Vi er rigtig gode til at fastholde medlemmerne. Så vi er ikke i helt samme situation som LO’erne.

KØBENHAVN:En fagbevægelses-fusion mellem LO, FTF og også AC - hovedorganisationen for akademiske fagforbund - kommer ikke til at ske i den nærmeste fremtid.

Sådan lyder det fra formanden for AC, Finn R. Larsen, efter at den måske kommende formand for LO og nuværende HK-formand, Kim Simonsen, har udtalt til Ugebrevet A4, at sådan en kæmpefusion i fagbevægelsen kunne være en god idé.

- Jeg ser ikke for akademikerne grundlæggende de samme trusler, som jeg ser for LO og til dels også FTF. Akademikerne har stigende medlemstal. Det skyldes for det første, at der bliver flere og flere akademikere.

- Den anden ting er, at vi er rigtig gode til at fastholde medlemmerne. Så vi er ikke i helt samme situation som LO’erne er, siger AC-formanden, Finn R. Larsen.

Hans bekymring er, at ”akademikernes særkende” - det at de er veluddannede, højtuddannede akademikere på det danske arbejdsmarked - det vil forsvinde i en stor fusion med LO og FTF.

Finn R. Larsen mener, at de akademiske organisationers styrke i forhold til LO og FTF er, at der er et fagligt fællesskab, som man kan identificere sig med.

- Vores medlemsorganisationer er rigtig, rigtig gode til at organisere og styrke de faglige fællesskaber - det at kunne nørde om at være præst eller kemiingeniør eller jurist. Vi er der, hvor jeg håber, at LO og FTF på et tidspunkt kan komme, siger han.

Selvom akademikerne ikke selv vil være en del af fællesskabet, så støtter formanden op om en fagbevægelsesfusion.

- Jeg hilser den proces, som LO og FTF er i gang med, velkommen og ser frem til resultatet. Jeg glæder mig over samarbejdet både i dag og i fremtiden til gavn for den danske model og for lønmodtagerne generelt, siger han.

Kim Simonsen - HK-formanden, som vil stille op til posten som LO-formand til efteråret - mener ifølge Ugebrevet A4, at en fusion i fagbevægelsen vil give lønmodtagerne en stærkere stemme.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.