Aktiemarkeder tager gode EU-nyheder med ro

Aktiemarkedet tog roligt imod onsdagens store finansnyheder i Europa og har i stedet rettet blikket mod USA.

Aktiemarkeder tager gode EU-nyheder med ro

Selv om onsdagen var spækket med dramaer af stor betydning for EU og eurozonens fremtid, så har det været svært at se på aktiemarkederne. Her har reaktionen på de store nyheder været ret begrænset.

Den tyske forfatningsdomstols blåstempling af finanspagten og redningsfonden ESM, EU-Kommissionens forslag til en bankunion og det med spænding imødesete valg i Holland var begivenheder, hvis udfald kunne få stor betydning for europæisk økonomi.

Men de tyske forfatningsdommeres ja og hollændernes nej til euroskeptiske partier har ikke udløst nogen fest på børserne.

Aktiemarkederne i Danmark og Europa holder vejret lidt og kigger til USA, hvor den amerikanske centralbank ventes at komme med vigtigt nyt torsdag.

- Investorerne har benyttet lejligheden til kortsigtet at sælge lidt ud. Og så afventer man, hvad der kommer til at ske i USA, siger Mikkel Kirkegaard Petersen, senioraktierådgiver i Nordea.

Der er flere grunde til, at det danske aktiemarked ikke har rykket sig meget - og i givet fald mest nedad trods de relativt positive nyheder onsdag.

- Markederne steg kortvarigt efter beslutningen fra den tyske forfatningsdomstol. Men reaktionen havde været større ved et nej. Så havde vi set større fald end de relativt små stigninger, der kom, siger Mikkel Kirkegaard Petersen.

I Danmark blev aktiemarkedet desuden trukket ned af dårlig omtale af den førende aktie Novo Nordisk.

Beslutningen i Tyskland blev på aktiemarkedet mest set som en sten, der blev ryddet af vejen - så man kan kigge frem mod nye begivenheder.

Kommissionsformand Barrosos tale om en bankunion vakte ikke stor reaktion, fordi indholdet i store træk var kendt på forhånd. Det vil også tage lang tid at få detaljerne på plads, forklarer Mikkel Kirkegaard Petersen.

Det hollandske valg fik ikke stor betydning - det har valg sjældent på aktiemarkedet.

- Der er altid en usikkerhed omkring et valg. Det, politikerne går til valg på, er ikke altid det, der ender med at blive vedtaget. Så aktiemarkedet reagerer ofte først, når der kommer konkrete tiltag, siger senioraktierådgiveren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.