Ledelse

Aktionæroprør truer ledelsen i TKD

To storaktionærer vil gennemtvinge besparelser og smide tre bestyrelsesmedlemmer på porten

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

De nye storaktionærer ønsker Frede Clausens løn kraftigt beskåret.Arkivfoto

AALBORG:To storaktionærer med i alt omkring en femtedel af aktierne i TK Development (TKD) er så utilfredse med den måde, som selskabet bliver drevet på, at de nu retter et fælles frontalangreb på selskabets ledelse, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

De to utilfredse storaktionærer - norske Storm Real Estate Asa og danske Strategic Capital Aps - vil have omkostningerne i TKD ned og tre af de nuværende bestyrelsesmedlemmer i TKD hældt på porten.

- TKD har et fornuftigt forretningsgrundlag, men selskabets potentiale bliver ikke realiseret på grund af et alt for højt omkostningsniveau, siger direktør Morten Astrup fra Storm Real Estate, der ejer godt 10 procent af aktiekapitalen i TKD

- TKD har alt for høje personaleomkostninger i forhold til den forretning, som selskabet skal drive, mener han.

Morten Astrup har i den forbindelse et godt øje til den aflønning, som de to direktører i TKD - Frede Clausen og Robert Andersen - får.

Høj løn sender forkert signal

Frede Clausen, der er administrerende direktør, fik i regnskabsåret 2011/2012 en samlet betaling på 4,7 millioner kroner og Robert Andersen en million kroner mindre.

- Det er alt for meget og sender et helt forkert signal nedad i organisationen i en krisetid, hvor der skal spares. Det må være muligt for en direktør at klare sig for under det halve, mener Morten Astrup.

De to nye storaktionærer går ind for, at lønnen til de ansatte i TKD skal afspejle de resultater, som bliver skabt til gavn for aktionærerne.

Renteudgifter skal ned

Storm Real Estate og Strategic Capital er også utilfredse med størrelsen af TKDs udgifter til finansiering, som er en anden stor udgiftspost.

- Finanskrisen har selvfølgelig gjort det dyrere og sværere at få bankfinansieret ejendomsprojekter, men alligevel mener vi, at det er muligt at få selskabets renteudgifter ned, siger Kim Mikkelsen, der er direktør og ejer i Strategic Capital.

Han og Morten Astrup mener, at der er for megen kortfristet og dyr finansiering på TKDs bøger.

- Vi mener, at noget af den kortfristede gæld kan omlægges til billigere og mere langsigtede lån, siger Kim Mikkelsen.

Bestyrelsesformand Niels Roth fra TK Development ser frem til en fortsat ”tæt dialog” med Storm Real Estate om TK Developments fremtid. Han vil ikke kommentere Storm Real Estates og Strategic Capitals ønske om at kappe noget af lønnen til de to direktører i TK Development.

- Jeg vil dog lige pege på, at de ledende medarbejdere i TK Development for ikke så lang tid siden gik 20 procent ned i løn, siger Niels Roth.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst