Aktivister: Chefen for Syriens luftvåben dræbt i kamp

Der er kamphandlinger i forstæder til Damaskus og i den sydlige provins Deraa, hvor mange er dræbt.

Udland 18. maj 2014 20:52

Chefen for det syriske luftvåben er dræbt under kamphandlinger øst for hovedstaden Damaskus, oplyser aktivistgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gruppen, der står på oprørernes side, oplyser, at general Hussein Ishaq døde af sine kvæstelser efter regeringstroppernes offensiv mod oprørere i forstaden Mleiha, hvor det syriske luftvåben har en større base.

Ishaq er en af de mest højtstående militære personer, der er blevet dræbt i den tre år lange konflikt.

Statsmedier har ikke bekræftet oplysningen, men flere hjemmesider, der støtter præsident Bashar al-Assads styre, skriver, at Ishaq er blevet dræbt under kampe i Mleiha. Også gruppen Islamisk Front bekræfter drabet på Ishaq.

- Vi annoncerer gode nyheder for den islamiske nation: Drabet på en af lederne af de vantro, general Hussein Ishaq, leder af det syriske luftvåben, siger gruppen i en meddelelse.

Der har været heftige kampe i forstaden de seneste dage.

Mleiha ligger på grænsen til den østlige region Ghouta, som er en blanding af landbrug og små byer, der har været base for oprørerne, som har været omkranset af Assads styrker i over et år.

Syriens regeringshær har søndag også indledt en større offensiv i Deraa-provinsen i den sydlige del af landet, hvor oprøret mod Assad tog fart i 2011.

Hæren har angrebet oprørernes positioner i byerne Nawa, Jassem og Inkhil, og mange har ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass mistet livet under offensiven.

Nyheden om Hussein Ishaqs død kommer samme dag som oprørere dræber 34 af Assads folk nord for hovedstaden Damaskus i Hama-provinsen.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder overtog oprørere en tidligere skole, som de påstår, at Assads soldater har benyttet som en base. Området har løbende skiftet hænder mellem oprørere og Assads styrker, og ifølge oprørerne er det tredje gang, de nu har kontrollen.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...