Akut plan for snerydning

Politikerne sagde god for den akutte plan for at undgå at taget styrter sammen over Isstadion. Nu venter de på at få en pris, for der skal se noget med det tag

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er rådskader i de buer, der bærer taget, og de skal skiftes, lover udvalgsformand Mogens Brag. Foto: Frederikshavn Kommune.

Alt skal gøres for at undgå at Iscenter Nord lukkes på grund af fare for sammenstyrtning af taget. Det kan ske, hvis der lægger sig mere end 20 centimeter sne på taget, og derfor skal sneen både måles og vejes og fjernes fra taget, hvis der er risiko for sammenstyrtning. Det har politikerne i Kultur og Fritidsudvalget besluttet. De har godkendt den såkaldte beredskabsplan for snelast på Iscenter Nord. - Beredskabsplanen sikrer, at vi så tidligt som muligt får ryddet taget. Der kan nu kun forekomme aflysninger, hvis det sner kraftigt lige op til et arrangement, siger Mogens Brag. Bæreevne i buer Som tidligere beskrevet i NORDJYSKE har analyser vist, at folk ikke risikerer at få taget i hovedet ved kraftig storm. Problemet er bæreevnen i de buer, som taget ligger på. Der er råd og svamp i de bærende udvendige buekonstruktioner. Buerne kan kun klare mindre mængder sne ellers bliver belastningen for stor og taget vil så falde sammen på midten. Men hvad skal der så ske til foråret, når skøjtesæsonen er slut? - Buerne skal skiftes. Det skal bare laves og vi må finde pengene til at få isstadion repareret, siger Mogens Brag. Til gengæld kan han ikke forestille sig, at kommunen kan få råd til at bygge et nyt. Et nyt isstadion vil koste mange millioner kroner. Til sammenligning kan oplyses, at Sønderjyskes nye supermoderne iscenter i Vojens kostede 114 millioner kroner. - Det har slet ikke været inde i mine overvejelser at bygge nyt. Politikerne har ikke pengene og de har lige afvist at bygge en ny multihal ved Arena Nord til 17 millioner kroner. Poroblemet opdaget i 1985 Problemet med de rådne buer blev faktisk opdaget helt tilbage i 1985, og i 1986 blev der sprøjtet svampedræbermiddel ind i buerne. Teknologisk Institut har været tilkaldt i forbindelse med denne nye undersøgelse ligesom man var i 1985 og de har konstateret at skaderne ikke er værre end i 1985. Mogens Brag ved endnu ikke, hvad det vil koste at renovere buerne.