Udland

Al-Qaeda i Irak og Syrien går sammen

Fusion af to al-Qaeda grupper øger risiko for tiltagende islamistisk ekstremisme i den syriske opposition.

Al-Qaeda i Irak og Syrien går sammen

Iraks fløj af al-Qaeda er blevet forenet med en gruppe af al-Qaeda i Syrien, hvor netværket er med i fronten mod præsident Bashar al-Assads regime, siger netværket på flere hjemmesider.

Sammensmeltningen af de to grupper øger risikoen for tiltagende islamistisk ekstremisme i den syriske opposition.

Lederen af gruppen Iraks Islamiske Stat, Abu Bakr al-Baghdadi, siger, at hans gruppe har grundlagt nye celler i Syriens al-Nusra Front, der er på USA's terrorliste.

- De to grupper vil operere sammen under navnet Iraks Islamiske Stat, hedder det på flere hjemmesider, som Reuters har set.

Meddelelsen kommer dagen efter, at en selvmordsbilbombe i Damaskus dræbte mindst 15 mennesker og sårede 146 andre. Angrebet blev foretaget på en måde, der er typisk for al-Nusra Fronten.

Al-Nusra Front er en magnet for mange af de udenlandske militsfolk, der tager til Syrien for at kæmpe mod regimet.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at han i det kommende døgn skal mødes med repræsentanter for Syriens opposition i London. Kerry siger samtidig, at Syrien er fokus i Washingtons udenrigsministerium.

- USA foretrækker en diplomatisk løsning, og en legitim overdragelse af magten til en uafhængig enhed. Det lyder godt, men problemet er, at vi ikke kan komme dertil, medmindre Assad beslutter sig for en sådan magtoverdragelse, siger Kerry.

Over 70.000 er blevet dræbt i den syriske konflikt. Over 1,3 millioner er tvunget på flugt fra landet, og hver måned strømmer yderligere godt 200.000 over grænserne til nabolandene.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.