Alanis Morrissette er klar med nyt album

En af de bedst sælgende kvindelige musikere nogensinde, Alanis Morrissette, er tilbage med et nyt album.

Alanis Morrissette er klar med nyt album

38-årige Alanis Morrissette er en af de bedst sælgende sangerinder i musikhistorien. Og nu er hun på vej med et album mere, som udkommer 28. august.

Morrissette har for vane at skrive meget rockede og fængende melodier med åbenhjertige tekster, der i personlige detaljer fortæller om hendes privatliv. Det skulle det nye album også være garant for at leve op til.

Som bare 21-årig blev Morrissette i 1995 verdenskendt for albummet "Jagged Little Pill", som solgte over 33 millioner eksemplarer, og indeholdt store hits som "You Oughta Know" og "Ironic".

Den canadiske sangerindes nye album hedder "Havoc and Bright Lights" og er produceret af Guy Sigsworth og Joe Chiccarelli, der tidligere har produceret albums for superstjerner som Björk, Madonna, Elton John og U2.

Morrissettes første single "Guardian" er allerede blevet et hit på radiostationer verden over, og også i Danmark tegner singlen til at blive hendes første store radiohit i årevis.

"Havoc and Bright Lights" er Morrissettes ottende album, og hun har gennem karrieren været nomineret til ikke færre end 21 Grammy'er, og syv af gangene kunne hun gå op på scenen og modtage en statuette.

Sangerinden har desuden også vist sig som en habil skuespiller. Hun har spillet selveste Gud i kultkomedien "Dogma" fra 1999, og hun har medvirket i flere afsnit af den prisbelønnede tv-serie "Weeds".

/ritzau/