Alberto Contador roser holdkammerater efter hård dag

Det var en mærket Alberto Contador, som torsdag tog yderligere sekunder til sin værste konkurrent i Giroen.

Tinkoff-Saxo-kaptajnen Alberto Contador var en mærket mand efter torsdagens etape i Giro d'Italia.

Men spanieren var også tilfreds efter en etape, hvor han tog yderligere tid på sin værste konkurrent Fabio Aru fra Astana-holdet.

- Det var endnu en hård dag, hvor vi kørte 50 kilometer i timen de første to timer, og så begyndte det at regne. Det hårde tempo splittede feltet, men jeg følte, jeg havde gode ben.

- Philippe Gilbert var stærk på den sidste stigning, men jeg fokuserede på det samlede klassement, og jeg er rigtig godt tilfreds med dagens resultat, siger Alberto Contador i en pressemeddelelse.

Den 190 km lange etape blev vundet af belgiske Philippe Gilbert i Vicenza, og Contador spurtede sig ind på en andenplads. Det betød, at han på den stejle stigning hentede 14 bonussekunder.

Dermed fører Alberto Contador sammenlagt giroen med 17 sekunder ned til Astanas Fabio Aru.

- Vi lå selvfølgelig i front for at minimere risikoen, og vi forsøgte at køre klogt på hele etapen, hvor vi tog højde for enhver situation, som den dukkede op. Astana er stadig meget stærke, men vi er velorganiserede som hold, og det var en rigtig god dag for os, siger Alberto Contador efter etapen.

Også hos den belgiske specialist i endagsløb Philippe Gilbert var der glæde over dagens sejr.

- Denne form for afslutning er mit speciale, så jeg så frem til at gøre forsøget her. Jeg analyserede etapens forløb efter Milano-San Remo tidligere i år, og jeg tror, det var det, som gjorde udfaldet i dag, siger Gilbert til den italienske tv-station Rai.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.