Aldi vil flytte i nye lokaler

For at udvide butikken i Brønderslev, ønsker Aldi at flytte overfor Føtex

Charlotte Bøje
Oversigtskort, som viser, hvor Aldi gerne vil opføre den nye og større butik i Brønderslev. Dette er et bilag fra teknik- og miljøudvalgets møde mandag, hvor de skulle træffe beslutning om Aldis nye butik.
Detailbranchen 10. oktober 2018 12:55 - Opdateret 10. oktober 2018 13:39

BRØNDERSLEV: For at kunne udvide butikken vil den tyske discountbutik Aldi gerne flytte til en ny adresse over for Føtex i Østergade.

Den nuværende beliggenhed på Gasværksvej giver ikke mulighed for at udvide, og derfor vil butikken gerne opføre en ny butik på 1300 kvadratmeter med 71 p-pladser på adresserne Østergade 38 og 42 samt Vendsysselgade 6.

Aldi foreslår selv, at der skal være til- og frakørsel ad Vendsysselgade, mens der skal være varekørsel til og fra Østergade.

Ny butik kræver ny plan

Hvis Aldi skal have lov til at opføre deres nye butik i Brønderslev, så kræver det en lokalplan og et kommuneplantillæg, da den nuværende kommuneplan kun tillader butikker op til 700 kvadratmeter.

Aldi skal desuden sørge for, at naboer ikke generes af støj fra f.eks. varekørsel og kunde-parkeringspladsen. Det vil fremgå af en eventuel kommende lokalplan.

I første omgang vendte teknik- og miljøudvalget tomlen opad flytningen.

- Det ligger i vores nuværende erhvervsområde - dog lige på kanten. Men vi synes projektet virker godt, og der er taget hensyn til naboer, tænkt på p-pladser og materialevalg, siger formanden for teknik- og miljøudvalget Karsten Frederiksen (K).

Politikerne sendte ønsket videre til økonomiudvalget uden en fordebat, da man mente, at nybyggeriet kun er en begrænset forandring af den nuværende kommuneplan.

Hvis økonomiudvalget er enige med teknik- og miljøudvalget, så vil et egentlig forslag til et kommuneplantillæg og en lokalplan senere komme til i høring blandt borgere og til politisk debat.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...