Udland

Aleppo: Oprørs-kampvogn angriber luftbase

Slaget om Aleppo spidser til. Oprørssoldater i en erobret kampvogn har bombarderet vigtig luftbase.

Aleppo: Oprørs-kampvogn angriber luftbase

Væbnede rebeller har torsdag angrebet en militær lufthavn, hvorfra regimet sender kamphelikoptere og kampfly mod hovedbyen Aleppo for at slå oprøret ned.

Sådan lyder meldingen fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i det mellemøstlige land tæt via indberetninger fra øjenvidner og aktivister fra oppositionen.

- Den militære lufthavn Menagh blev bombarderet torsdag morgen fra en kampvogn, som rebellerne har erobret tidligere, siger organisationen.

En journalist fra det internationale nyhedsbureau AFP, som befinder sig på stedet, har også hørt og set bombardementet af lufthavnen, der ligger cirka 30 kilometer nordvest for Aleppo.

Storbyen var lang tid forskånet for hårde kampe, men siden 20. juli har urolighederne i Syrien været koncentreret omkring byen - der er landets største og økonomisk vigtigste.

FN's observatører bekræfter, at Syriens trængte præsident, Bashar al-Assad, har taget kampfly i brug for at få kontrol med millionbyen Aleppo, hvor de blodige sammenstød i øjeblikket fortsætter med uformindsket styrke.

Under en briefing onsdag fortalte Sausan Ghosheh, missionens talsperson, om brug af "tunge våben - heriblandt kampvogne, helikoptere, maskingevær og artilleri".

Hun bekræftede også, at observatørerne har troværdige oplysninger om, at oprørerne nu også selv har tunge våben og kampvogne.

Rebellerne erobrede mandag et strategisk vigtigt kontrolpunkt nordvest for Aleppo.

Dermed har oprørshæren - som mest består af desertører og bevæbnede civile - tilsyneladende kontrol med en direkte rute, som forbinder den tyrkiske grænse med Aleppo, hvor der bor 2,5 millioner indbyggere.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.