Aleris sælger drift af danske plejehjem i milliardhandel

Aleris, der blandet andet står for private plejehjem og hjemmehjælp, har solgt forretningsben for milliarder.

Aleris sælger den del af sin forretning, der blandt andet udbyder privat hjemmehjælp i Danmark. Foto: Asger Ladefoged/arkiv/Ritzau Scanpix

Aleris sælger den del af sin forretning, der blandt andet udbyder privat hjemmehjælp i Danmark. Foto: Asger Ladefoged/arkiv/Ritzau Scanpix

Virksomheden Aleris har solgt den del af sin forretning, der blandt andet driver private plejehjem i Danmark, Sverige og Norge.

Køberen er svenske Ambea. Handlen beløber sig til 1,87 milliarder kroner. Det oplyser selskaberne i to separate meddelelser.

Aleris Omsorg, som det frasolgte forretningsområde hedder, har 6000 ansatte i Norden, hvoraf de 755 er i Danmark. Sidste år var omsætningen på 3,5 milliarder kroner.

Aleris Omsorg driver seks plejehjem i Danmark og to botilbud for handicappede.

Derudover står virksomheden for hjemmepleje for knap 4000 borgere og tilbyder desuden også genoptræning.

Ambea har i forvejen 15.000 ansatte i Sverige og Norge. Med købet bliver virksomheden den største aktør på området i Norden.

Handlen påvirker ikke Aleris' privathospitaler i Danmark, der ligger syv steder i landet. De vil fortsat være ejet af Aleris.

- Salget af Aleris Omsorg betyder, at Aleris nu udelukkende beskæftiger sig med sundhedsvæsenet, siger Alexander Wennergren Helm, koncernchef Aleris, i en pressemeddelelse.

- Det giver os de bedste forudsætninger for at styrke vores fokus på at levere nye og innovative sundhedstjenester inden for de områder, hvor vi ser et stigende behov i markedet - for eksempel psykologisk rådgivning og digitale sundhedsløsninger, siger han.

Inden handlen er helt på plads, skal den godkendes af konkurrencemyndighederne i Danmark, Sverige og Norge.

Aleris blev stiftet i 2005 og er ejet af det svenske selskab Investor. Det har den svenske rigmandsfamilie Wallenberg blandt ejerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.