Alfa Laval satser på gassen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Enheden er kæmpe og rejser sig 23 meter op i vejret.

Kun en forsvindende lille del af jordens skibe sejler i dag på flydende naturgas. Men det tal kommer til at stige i de kommende år.

Det forventer man i hvert fald hos Alfa Lavals Marine Division, som onsdag indviede et i alt 1350 kvadratmeter stort testcenter til forskning og udvikling af renere brændstofteknologi - med særligt fokus på gas.

- Marineindustrien bliver i de kommende år ramt hårdt af strammere krav til udledning af emission, og derfor vil rederierne se sig om efter mere miljøvenlige løsninger, fastslår vice president i Alfa Laval Aalborg Lars Skytte Jørgensen.

I 2014 åbnede firmaet et 250 kvadratmeter testcenter, som rent praktisk er et maskinrum fra et skib bygget på landjorden. Her er det muligt at forske og udvikle blandt andet rensning af udstødningsgasser.

Det nye område på 1100 kvadratmeter er rettet mod forskning i forbrænding af gas og andre brændstofalternativer. Blikfanget er en nybygget Gas Combustion Unit, som kan forbrænde 4,5 tons naturgas i timen.

Enheden er kæmpe og rejser sig 23 meter op i vejret.

Her kan Alfa Naval - og i fremtiden kunder, samarbejdspartnere og undervisningsinstitutioner - teste og forske i optimering af sikker og miljørigtig afbrænding af overskudsgas.

Ved indvielsen deltog kunder, branchefolk og naturligvis også borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Udvidelsen har kostet et tocifret millionbeløb og er støttet af Den Danske Maritime Fond.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.