Aars

Ali sidder nu på tidslinjen sammen med borgmesteren

Per Bach Laursen fik lov at indvi en tidslinje på sprogskolen i Aars - den skal lære eleverne om Danmark og resten af verden

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

20-årige Ali Al Jassem fra Latakia i Syrien har nu fået sit portrætfoto sat op på en tidslinjen på væggen på sprogskolen. Foto: Lars Pauli

AARS:20-årige Ali Al Jassem fra Latakia i Syrien har nu fået sit portrætfoto klistret op på en væg på sprogskolen på Vestre Boulevard i Aars.

Her sidder han og smiler til en helt ukendt verden med sit portræt, der er den del af en meterlang "Tidslinje", som skal forklare de 40 unge på skolen, hvad det er for et land, de er kommet til - og som har givet dem midlertidigt ophold i Vesthimmerland.

Tidslinjen dækker 169 år - fra Danmark fik sin grundlov i 1849 og frem til i dag.

- Det er en god måde at få lært historien - om Danmark og også lidt om resten af verden. Jeg kan godt lide at være her. Det må du gerne skrive, siger Ali Al Jassem, der har sit portræt hængende på tidslinjen sammen med portrætter af de andre ca. 40 unge på sprogskolen i skolen.

Alle er de mellem 18 og 25 år og har fået asyl i Danmark efter at være flygtet fra krig og rædsler i deres hjemlande.

De unge på sprogskole har omkring 30 timers undervisning om ugen. Ud over dansk har de også engelsk, matematik, IT og idrætsundervisning på skoleskemaet.

De kommer primært fra Eritrea, Syrien og Somalia. Der er også kurdere imellem.

Det er VUC Vesthimmerland, der driver sprogskolen, men det er Vesthimmerlands Kommune, som betaler for sprogundervisningen af de unge, der bor forskellige steder i kommunen. De kommer hver dag til skolen i Aars med bus.

Mandag kom endnu et billede op på tidslinjen - det er af en kendt vesthimmerlænding: Borgmesteren.

Borgmester Per Bach Laursen havde sagt ja til at indvi tidslinjen - og samtidig fortælle om sit arbejde som kommunens førstemand. Nu hænger hans portræt sammen med portrætterne af de unge udlændinge.

Ifølge sprogskolelærer Lise Dolleris kommer mange af de unge, der skal lære at tale dansk på skolen, "fuldstændig historieløse" som hun betegner det.

- Mange har ikke skyggen af uddannelse og nogle er analfabeter. Derfor er en visuel tidslinje på væggen over tiden fra 1849 til i dag en god måde at anskueliggøre, hvordan udviklingen har været her.

- Når man kommer fra et land, hvor der stort set ikke har været nogen som helst udvikling kan det være svært at komme til Denmark og tro på, at her ikke altid har set ud som i dag. Og at vi ikke altid har haft demokrati, siger Lise Dolleris, der havde inviteret kommunens nye førstemand til at indvi tidslinjen - som et yderst synligt bevis på et velfungerende demokrati.

- Det er en kæmpe fornøjelse at være sammen med Jer, sagde Per Bach Laursen henvendt til sprogskoleeleverne - og forklarede blandt andet, at i Danmark kan alle - høj som lav - blive valgt til borgmester.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.