Alle anholdte efter London-angreb er løsladt

Den sidste af de personer, der blev anholdt efter terrorangrebet i London for 10 dage siden, er løsladt.

Ritzau
BRITAIN-ATTACK-PARLIAMENT-DEMO Foto: Scanpix/Daniel Leal-olivas
1. april 2017 17:21 - Opdateret 1. april 2017 17:22

Britisk politi har lørdag løsladt den sidste af de personer, der var anholdt i forbindelse med angrebet ved det britiske parlament i London 22. marts.

Den sidste løsladte er en 30-årig mand, som blev anholdt i byen Birmingham fire dage efter angrebet. Han var mistænkt for at have været med til at forberede angrebet.

Det oplyser politiet i en meddelelse.

Fire mennesker blev dræbt, da den 52-årige Khalid Masood først kørte en bil ind i en menneskemængde på Westminster Bridge og derpå stak en betjent ihjel.

Kort efter blev han selv skudt og dræbt af politiet.

Alle de anholdte var mistænkt for at være ved at forberede terrorangreb. Det har politiet i London tidligere oplyst.

Politiet har også tidligere meddelt, at Masood formentlig handlede alene ved angrebet i London.

Britiske medier har skrevet, at Masood anvendte den krypterede beskedtjeneste WhatsApp i minutterne inden angrebet. Derfor har politiet været opmærksom på, om der kunne være flere involveret i angrebet.

- Mens vi på nuværende tidspunkt mener, at Masood handlede alene i udførelsen af angrebet, vil vores efterforskning fortsætte for at fastslå, om der var andre involverede på nogen måde, sagde chefen for politiet i London, Craig Mackey, onsdag.

Den militante islamistiske organisation Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, men politiet har ikke hidtil fundet beviser, der peger i den retning.

Derimod tyder det på, at Khalid Masood efterlignede den enkle form for angreb, der også tidligere er set i den franske by Nice og i Tysklands hovedstad, Berlin.

Islamisk Stat har opfordret sine tilhængere i vestlige lande til at gennemføre angreb.

Angrebet i London 22. marts er det værste i Storbritannien siden angrebet mod Londons transportsystem i juli 2005, hvor 52 mennesker blev dræbt.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...