Alle børnene legede...

...også de svage, for ingen holdt dem tilbage

Dagtilbuddene i Brønderslev Kommune arbejder med sproglig udvikling og begrebet børn i fællesskab, og ifølge en ny rapport har alle børnene mulighed for at være en del af et fællesskab. Arkivfoto: Hans Ravn

Dagtilbuddene i Brønderslev Kommune arbejder med sproglig udvikling og begrebet børn i fællesskab, og ifølge en ny rapport har alle børnene mulighed for at være en del af et fællesskab. Arkivfoto: Hans Ravn

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Ingen børn i Brønderslev Kommunes dagtilbud bliver holdt udenfor. De har alle sammen mulighed for at være en del af et fællesskab.

Det konkluderer Brønderslev Kommune i en 40 sider lang rapport om faglig kvalitet i dagtilbuddene, som både omfatter børnehaver, dagpleje og vuggestuer, og også de 38 børn, der har brug for særlig støtte.

- Vi er gået fra Fejlfinderup til Anerkenderup.Vi er gået fra at lede efter hvad der er galt med børnene, til at lede efter det de kan. Det giver nogle stjernestunder til børnene, når de møder lidt succes, siger Ole Jespersgaard (S), formand for børne- og skoleudvalget.

- Jeg synes det er meget positivt at se, hvad der er kommet ud af arbejdet med den anerkendende tilgang. Tidligere har det handlet meget om fejlfinding og diagnoser. Der er for mange, der får diagnoser i dag, efter min mening. Vi skulle hellere spørge os selv, hvad man kan bruge det at de er lidt sære til, mener Ole Jespersgaard.

- Vi har alle sammen en snert af et eller andet, og måske er det alligevel bedre at være lidt neurotisk, end at være psykopat? For man er jo psykopat, hvis man slet ikke er bange for noget som helst, tilføjer han.

Dagtilbuddene havde to to fokuspunkter i 2011 og 2012, som rapporten omhandler: Sproglig udvikling og børn i fællesskaber. Der sættes fokus på de samme to områder i år og næste år.

- Inklusion er oppe i tiden, og de arbejder også med det på skolerne. Men det er kun godt så længe barnet føler sig inkluderet. Ellers bliver det tålt ophold, siger Ole Jespersgaard.

Børne- og skoleudvalget godkender rapporten.

- Vi sender den til byrådet, så de kan se de gode resultater af en anerkendende tilgang, oplyser Ole Jespersgaard.

Der skal udarbejdes og offentliggøres en rapport hvert andet år om den faglige kvalitet i dagtilbud. Det har været et lovkrav siden 2010. Rapporten skal give politikere, ledelse, forældre og institutionspersonale et billede af og status på det pædagogiske arbejde i kommunens dagtilbud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.