EMNER

Alle dem som hopper, de elsker Jumboland!

Med sine mange farverige hoppepuder er Aalborgs Jumboland en stor succes - især på en overskyet feriedag

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ve­nin­der­ne Ju­lie og Ca­ro­li­ne får styr­ket de­res mo­to­rik, når de krav­ler og hop­per rundt i Jum­bo­land. Foto: Grete Dahl

AALBORG:Små rejehop på stedet. Høje hop langt op i luften, og modige spring fra hoppepude til hoppepude. Der er mulighed for alverdens forskellige hop i alle retninger i det 1500 kvadratmeter store Jumboland på Göeteborgvej i den sydvestlige del af Aalborg. Her indrettede ægteparret Jeanett og Gary Marks for halvandet år siden lege- og hoppelandet Jumboland, som nu efter hånden har fået godt fat i de hoppelystne børn i Nordjylland. - Vi gør meget ud af, at et besøg hos os skal være en oplevelse for hele familien. Jumboland skal ikke bare være et sted, hvor man parkerer sine børn i tre timer og henter dem senere. Jumboland er indrettet så børn og forældre kan lege sammen, fortæller Gary Marks. Inspiration i Holland Ideen til at oprette et hoppeland i Aalborg kom efter familien Marks’ mange rejser i blandt andet Sydafrika og Holland. I begge lande fandtes der allerede i de større byer lignende hoppesteder for hele familien. Og efter at have søgt råd om indretningen af et perfekt hoppeland i Holland, kastede ægteparret sig ud i at etablere Jumboland Aalborg. - Siden efteråret 2005 har vi haft godt gang i hopperiet. Flere er begyndt at kende os nu, og vi har da overvejelser omkring at startede et ligende legeland i en anden større by, fortæller Jeanett Marks, der glæder sig over, at familien tog springet ind i hoppebranchen. Foruden Aalborg kommer gæsterne således både fra Hobro og Frederikshavn, og mange af de unge hoppegæster er gengangere. Indehaverne vurderer, at omkring 80 procent af gæsterne er gengangere. Og flere idrætsforeninger er begyndt at arrangere forlystelsesture for deres unge medlemmer til Jumboland. - Vores hoppeborge er designet på en måde, så børnenes hop er med til at styrke deres motorik. Også gennem de forskellige legeredskaber får børnene udviklet deres bevægelser, forklarer Jeanett Marks. Perfekt til børn Engang imellem sker det, at gæster efterlyser computerspil til børnene, der typisk er mellem to og 16 år gamle. Men Jeanett og Gary holder fast i deres koncept om, at børnene skal bevæge sig, når de er i Jumboland. Som nævnt er for det meste på overskyede dage og om vinteren, at der er flest gæster i jumboland. Men turisterne i Aalborg har også fundet vej til Jumboland. - Det er et perfekt sted til børn. De får lov at bruge en masse energi, og så er børnene godt trætte, når vi kommer hjem, smiler faren for familien Møllerstuen, der lagde vejen forbi Jumboland under deres tredagesferie i Aalborg.