Aalborg

- Alle er glade for det

Borgmesteren mener bl.a., at de mange renoverede boliger spiller, men ellers mener han ikke, at ghetto-listen gør noget godt for nogen

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er glad for, at to boligområder er røget ud af ghetto-listen. Arkivfoto: Lars Pauli

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er glad for, at to boligområder er røget ud af ghetto-listen. Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:Boligområderne Løvvangen og Sebbersundvej i Aalborg Øst er røget ud af den såkaldte ghettoliste, og det vækker glæde på borgmesterkontoret.

- Det er dejligt, at vi ikke længere er på ghettolisten, det tror jeg alle er glade for, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Han tror, at ændringen skyldes flere indsatser.

- Det skyldes, at vi lokalt har arbejdet sammen med boligselskaberne om en renovering af boligerne.

Borgmesteren peger også på, at beskæftigelsesfremgangen spiller ind.

- Vi har også haft et rigtigt godt samarbejde med boligselskaberne og politiet med hensyn til at få nedbragt kriminaliteten.

Med hensyn til risikoen for, at de pågældende boligområder igen havner på ghetto-listen, siger borgmesteren.

- Det er jo en vis tilfældighed over det, for flytter der to mere ind fra en gruppe, kommer de så på listen.

Borgmesteren henviser til, at kriterierne for at komme på den lidet populære liste er, hvor mange af beboerne, der hverken har et arbejde eller er i gang med en uddannelse, og hvor mange af beboerne der er indvandrere eller efterkommere fra ikke vestlige lande samt antallet af beboere, der er dømt for lovovertrædelse, beboernes indkomst og uddannelsesniveau tages med i betragtning.

- I stedet for den ghettoliste vil jeg meget hellere have fokus på den fremgang, der har været i de områder, siger Thomas Kastrup-Larsen.

I det hele taget mener borgmesteren, at ghetto-listen burde skrottes.

- Det der med centralt at udpege bestemte områder, det fremmer ikke noget positivt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.