Alle kunstarter

Det skrevne ord udvides med teater, film, musik, dans m.m.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:I Brønderslev Kommune er der mange mennesker, der gerne vil skrive.

Det er baggrunden for, at Brønderslev Kommune har valgt at indsende et projekt til Kulturpunkt 2013, der tager udgangspunkt i ord. Politisk er der desuden vedtaget en plan 2020, der taler om, at vi i kommunen vil vægte ”Det levende ord”.

- Vi har altså ikke blot fået en fiks ide for at vinde en konkurrence, fastslår fritids- og kulturkonsulent Inger Aarup-Kristensen.

Hun fortæller, at der allerede i Brønderslev Kommune arbejdes med ordet.

- Hvis vi bliver valgt som Kulturpunkt 2013, vil vi kunne løfte vores niveau med hjælp fra professionelle kulturaktører og være med til at gøre arbejdet med ord synligt i hele kommunen og for alle borgere.

Ud over kanten

- De tanker, der ligger i regionens kulturstrategi 2012 -2013 og Kulturaftalen 2013, har desuden inspireret os til at arbejde hen imod et udvidet projekt og til at inddrage andre kunstarter samt bevæge os ud over kanten og ud på alternative arenaer.

- Der har, inden indsendelse af ansøgningen, været holdt møder med en bred kreds af borgere og institutioner, og der er virkelig stor opbakning til projektet og til at yde en frivillig indsats fra foreninger og private samt kommunens mange institutioner.

"I Jussis Fodspor"

På stormødet blev der enighed om at kalde projektet ”I Jussis fodspor” og man vil arbejde ud fra temaet spænding, gys og gru.

- Vi har derfor henvendt os til Jussi Adler Olsen for at få hans samtykke til at bruge navnet samt bruge nogle citater fra ham, og svaret fra den kendte forfatter var, at han ikke blot gav tilladelse men følte sig beæret over det, fortæller en glad Inger Aarup-Kristensen.

- De 500.000 kr. vil - hvis vi skulle være heldige at vinde - blive brugt til aflønning af professionelle kunstnere samt en kunstnerisk koordinator, som kan skrive en drejebog og udtænke den helt spektakulære event, som fremover skal blive et fyrtårn for kulturen i hele Brønderslev Kommune.

Der er allerede indsendt en bunke forslag til aktiviteter, der kan være en del af projektet og listen over aktører, der allerede slutter op, er også stor, og der kommer hele tiden flere til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.