Alle lægepraksisser holder lukket 28. maj

De praktiserende læger holder stormøde om konflikten med regionerne

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:Borgere landet over vil ikke kunne modtage lægehjælp tirsdag 28. maj, fordi de praktiserende læger er samlet i Odense til stormøde om konflikten med regionerne.

Det fortæller formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, til Ritzau, men understreger samtidig, at borgere med akut behov for lægehjælp ikke skal være nervøse.

- Vi sikrer, at der er et nødberedskab i overensstemmelse med vores aftale med regionerne. Det vil sige, at dem, der ringer til egen læge, vil få at vide, hvilken læge de i stedet skal henvende sig til, hvis der er tale om akut sygdom, siger han og tilføjer:

- Nogenlunde på samme måde som lægevagten dækker tiden udenfor almindelig åbningstid.

Vil gøre status

PLO’s cirka 3600 medlemmer samles i Odense efter fem regionale møder for at gøre status over, hvordan man vil stille sig, efter at regeringen sidste fredag greb ind i konflikten mellem lægerne og deres arbejdsgiver, Danske Regioner.

Regeringens lovindgreb læner sig op af regionernes krav til en ny overenskomst med lægerne, mener PLO, og fratager dermed lægerne en række grundlæggende rettigheder i driften af deres praksisser.

Derfor opfordrer PLO sine medlemmer til at aflevere deres såkaldte ydernumre til regionerne. Det vil blandt andet betyde, at danskerne skal til at betale for lægehjælp.

Stor opbakning

Og det drastiske skridt er der tilsyneladende stor opbakning til blandt lægerne, fortæller Henrik Dibbern:

- Vi har ikke noget totalt overblik, men vi har fået så mange tilbagemeldinger, at jeg er sikker på, at vi taler langt over 90 procent af lægerne, som bakker op om vores opfordring.

- Vi er nødt til at sige fra over for et lovindgreb, som forhindrer os i at levere ordentlig lægehjælp til vores patienter.

Mellem 6000 og 7000 deltagere ventes at komme til stormødet sidst i maj, da lægernes klinikpersonale også er inviteret med.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.