Allerfondens formand trækker sig efter Se og Hør-sag

Linda Nielsen krævede tilbundsgående undersøgelse af Se og Hør-sagen, men endte med at trække sig.

I kølvandet på de seneste ugers afsløring af Se og Hørs brug af overvågning af kendte og kongelige danskeres kreditkort-aktiviteter trækker Linda Nielsen sig fra posten som bestyrelsesformand for Allerfonden.

Hun skriver i en pressemeddelelse, at den undersøgelse, som Aller Media har iværksat, bør omfatte "væsentligt flere forhold end der på nuværende tidspunkt er lagt op til". På et bestyrelsesmøde torsdag fik hun dog ikke medhold i det forslag.

- På det foreliggende grundlag mener jeg ikke, at jeg samvittighedsfuldt kan fortsætte som bestyrelsesformand. Jeg har derfor i dag informeret bestyrelsen i Allerfonden om, at jeg har valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand med øjeblikkelig virkning, siger hun.

Efter bestyrelsesmødet i Allerfonden vælger hun at trække sig ovenpå drøftelser om rammerne for den undersøgelse, som administrerende direktør i Aller Media Pål Thore Krosby har iværksat.

- Det blev imidlertid klart, at der ikke kunne opnås enighed om dette vigtige spørgsmål i fondsbestyrelsen, siger Linda Nielsen.

Allerfondens primære formål er at foretage uddelinger til forskellige formål, og fonden er ikke involveret i driften af Aller-koncernen. Derfor har fonden ingen indsigt i eller reel indflydelse på forholdene i Se og Hør, lyder det.

En ansat ved PBS, det nuværende Nets, skal være blevet betalt af ugebladet Se og Hør for at overvåge kendte danskeres kreditkort-aktiviteter.

Oplysningerne stammer fra Ken B. Rasmussens roman "Livet, det forbandede". Forfatteren har en fortid som journalist på Se og Hør.

Københavns Vestegns Politi har iværksat en undersøgelse, som skal klarlægge, hvorvidt der er grundlag for at indlede en egentlig efterforskning af Se og Hør.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst