Alonso er stolt over at være spanier

Følelserne fik frit løb, da Fernando Alonso vandt Formel 1-løbet på sin hjemmebane i Valencia.

Alonso er stolt over at være spanier

Det så en smule besynderligt ud, da Fernando Alonso efter at have vundet det europæiske Formel 1-grand prix i Valencia ikke kørte direkte hen til målstregen igen, men i stedet parkerede sin Ferrari-racer ude på ruten og steg ud.

Årsagen var imidlertid, at spanieren ville ud for at hilse på sine landsmænd, der var mødt talstærkt op i røde og gule farver for at bakke deres helt op.

Alonso fik fat i et spansk flag, som han tog over skuldrene, mens han skreg sin glæde ud til spanierne på tribunen.

- Det er måske min allerbedste sejr. Tilskuerpladserne var fyldt med farver og spanske flag, og efter at fodboldlandsholdet vandt deres EM-kvartfinale, føler jeg mig meget stolt over at være spanier, sagde Alonso på den efterfølgende pressekonference.

Her måtte den førende i VM-stillingen også slippe et enkelt tåre, mens der omvendt kun var brede smil hos de to øvrige kørere på podiet, Kimi Räikkönen og Michael Schumacher.

Sidstnævnte prøvede for første gang siden comebacket i 2010 at nå op i top-tre, og det kom helt bag på den rutinerede tysker.

- Jeg tænkte slet ikke på podiet. Da løbet var færdigt, spurgte jeg, hvor jeg endte, og da de sagde tredjepladsen, kunne jeg ikke tro det. Men det er dejligt at være tilbage, sagde en glad "Schumi".

Næste Formel 1-løb køres om to uger på Silverstone-banen i England.

/ritzau/