Udland

Alpedrab: Politiet ransager dræbtes hjem

Franske politifolk er taget til England for at ransage den dræbte Saad al-Hillis hjem i mordsag.

Alpedrab: Politiet ransager dræbtes hjem

Fransk og britisk politi har indgået et tæt samarbejde om at opklare den spektakulære drabssag i Alperne, hvor fire personer - heraf tre fra samme familie - blev dræbt.

Tre franske politimænd er ankommet til England, mens en fjerde er på vej. De vil sammen med det lokale politi i Surrey ransage Saad al-Hillis, der er en af de dræbte, hjem for at komme nærmere et motiv for drabene. Det skriver BBC.

Saad al-Hilli blev skudt i sin bil på en parkeringsplads i de franske alper, hvor også hans kone, svigermor og endnu en person blev dræbt.

En af politiets teorier om drabene er, at Saad al-Hilli og hans bror skulle have været uvenner på grund af en strid om penge. Det har broderen dog afvist over for de britiske myndigheder.

Al-Hillis fireårige datter, Zeena al-Hilli, overlevede overfaldet ved at gemme sig under sin døde mors ben. Hun blev først opdaget efter at have ligget helt stille i bunden af køretøjet i otte timer.

Hun har siden identificeret de tre dræbte fra sin familie, men har ellers været i en choktilstad og har ikke kunnet hjælpe yderligere med efterforskningen.

Lørdag er to af datterens slægtninge rejst til Frankrig sammen med en socialrådgiver for at møde Zeena al-Hilli.

Det er dog endnu uvist, hvornår det kommer til at ske, fortæller den franske anklager og leder af efterforskningen, Erik Maillaud.

- Jeg er ikke klar over, hvornår de vil komme til at se den lille pige. Vi er nødt til at sikre os, at det kan ske uden problemer, siger han ifølge AFP.

Pigens ældre søster overlevede også, men hun er alvorligt såret med skudsår i hovedet og ligger fortsat i kunstigt koma på et hospital i Grenoble.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.