Alt for få blander sig i debatten

Midtergruppen af anstændige borgerlige burde sige mere fra

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Linse Daugaard

FRIHED:En gammel dansk vittighed lyder; der kommer aldrig revolution i Danmark, når det regner. Sådan starter svaret på spørgsmålet til Carsten Jensen. Kræver det mod at sige sin mening? ’Det burde det i hvert tilfælde ikke’, svarer forfatteren, der tog en taxatur med Frivillig Public Service efter et Cafe NORDJYSKE arrangement, der handlede om ytringsfrihed.

Foto: Linse Daugaard

Foto: Linse Daugaard

Efterlyser anstændige borgerlige

- Jeg synes der er få for få der blander sig i debatten. Vi mangler ikke ytringsmuligheder, vi har for eksempel Facebook, men der er for få, der tager til genmæle, når der er den her meget grove og rå tone overfor minoriteter.

- Særligt midtergruppen af borgerlige, anstændige mennesker, som ikke altid er med på alle de grovheder, som medierne i stigende grad bliver fyldt med, burde sige mere fra.

Sådan lød det fra Carsten Jensen til de 180 publikummer og moderator Charlotte Rørth, journalist på NORDJYSKE Medier.

Foto: Linse Daugaard

Foto: Linse Daugaard

EUs bremse på Danmark er go’

Klik her og hør om dårligdommene ved den konsensuspolitik der føres i Danmark - hvorfor polarisering heller ikke er vejen frem - om Carsten Jensen dramatiske brud med forlaget Gyldendal, hvor han har kaldt den nye direktør for ’kronisk inkompetent’ - selvcensur blandt socialpædagogerne i Nordjylland - ytringspres på landets forskere - Muhammed-tegningerne og hvordan EU er en bremse på vor tids mest presserende forfald; mangelfulde miljølove.

Carsten Jensen var inviteret som en optakt til årets store litterære begivenhed i Nordjylland, Ordkraft, der finder sted i Nordkraft den 5.-7. april. Han udkommer i år med en serie debatbøger under temaet; hvisken og råb, og senere med en ny roman, der får titlen Hjemkomst (måske først i 2019). Denne gang på Politikens Forlag.

Foto: Linse Daugaard

Foto: Linse Daugaard

Få hele interviewet med Carsten Jensen i Frivillig Public Service lørdag 10-12 på Radio NORDJYSKE, radionordjyske.dk og app til iPhone og Android samt i Aalborg på DAB+.

Ris, ros og ideer til programmet - anders@radionordjyske.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.