Alt på ét wc-bræt

Nyt plejehjem får toiletter med indbygget skyl og tør

Om trangen melder sig dag eller nat, vil de fleste beboere på det kommende plejecenter i Brønderslev kunne klare toiletbesøgene selv takket være indbygget skylle- og tørrefunktion.

Om trangen melder sig dag eller nat, vil de fleste beboere på det kommende plejecenter i Brønderslev kunne klare toiletbesøgene selv takket være indbygget skylle- og tørrefunktion.

BRØNDERSLEV:Beboerne på det kommende plejehjem i Brønderslev kan se frem til et par moderne nyskabelser.

Ældreomsorgsudvalget har sagt god for at der installeres toiletter med skylle- og tørrefunktion, så de fleste beboere kan klare deres toiletbesøg uden hjælp fra personalet til de afsluttende manøvrer.
- Jeg har ikke selv afprøvet dem, men jeg har set dem. De har et på Brønderslev Psykiatriske Sygehus, og der er de tilfredse med det, fortæller Peer Thisted (S), formand for ældreomsorgsudvalget.

Tørrer bag i ro og mag

- Det giver frihed til at gå på toilettet i ro og mag, uden at der står en medarbejder ved siden af og tripper mere eller mindre utålmodigt. Det nye toilet skyller rumpen og lufttørrer bagefter, forklarer Peer Thisted.

Det er også en fordel for personalet.
- I dagligdagen kan det være fem minutter personalet lige skal vente, før de kan komme til at tørre en beboer, påpeger Peer Thisted.
Det højmoderne stykke sanitet indføres på anbefaling af en arbejdsgruppe, der har grublet over, hvordan man får mest glæde af 567.000 kr. øremærket til velfærds- og sundhedsteknologi på det nye plejehjem på Kvickly-grunden.

Moderne teknologi

Udover toiletterne indføres der touchskærme på det nye plejehjem, f.eks. I-pads, der kan bruges af både personalet og beboerne til at holde styr på den enkelte beboers planer og aftaler.

Desuden foreslår arbejdsgruppen at indføre elektroniske nøgler i hjemmeplejen, så de ansatte kan låse sig ind hos borgerne ved hjælp af en mobiltelefon.
Elektroniske nøgler øger sikkerheden, fordi nøglen kan deaktiveres fra et centralt sted, hvis mobiltelefonen bliver væk, bliver stjålet eller går i stykker.
Brønderslev Kommune har i løbet af de sidste to år brugt 300.000 kr. på bortkomne nøgler, så der er også økonomi i det.
Ældreomsorgsudvalget tager dog ikke stilling til de elektroniske nøgler i denne omgang, da udvalget ikke mener, det vedrører det nye plejecenter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.