Brønderslev

Alternative ruter til busrejsende

Flere busruter skal lægges om, når rute 203 nedlægges

Sara Kjær Berg (til højre), der sammen med veninden Maiken Gunge stod bag underskriftindsamlingen, skal fremover finde en anden rute for at komme fra Jerslev til Hjørring. Arkivfoto: Bente Poder

Sara Kjær Berg (til højre), der sammen med veninden Maiken Gunge stod bag underskriftindsamlingen, skal fremover finde en anden rute for at komme fra Jerslev til Hjørring. Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING/BRØNDERSLEV:Der var stor røre, da det blev meldt ud, at busrute 203, der kører fra Brønderslev til Ø. Brønderslev Skole, Hallund, Jerslev, Sterup, Poulstrup, Guldager til Hjørring bliver nedlagt. Men nu forsikrer Brønderslev og Hjørring Kommuner, at en løsning er på vej, der tilgodeser blandt andet de skoleelever, der har benyttet bussen.

Én af dem, der rammes, er Sara Kjær Berg fra Jerslev, der sammen med en veninde samlede 233 underskrifter i protest mod lukningen.

Hun tager i dag bussen klokken 6.48 for at være i Hjørring til klokken 8.00. Hun kan fremover tage bussen fra Jerslev til Brønderslev og så benytte toget mellem Brønderslev og Hjørring.

Kommunerne forsikrer, at de har et ønske om, at den kollektive trafik målrettes de steder, hvor behovet er størst.

Da Hjørring Kommune sidste år omlagde og koordinerede den kollektive trafik, besluttede man at arbejde med alternativer til rute 203 - og dermed at arbejde for at nedlægge ruten. Nedlæggelsen har dog måttet afvente Brønderslev Kommunes projekt for omlægning og koordinering af den kollektive trafik.

På møde i teknik- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune fredag 10. juni skal udvalget behandle, hvilke alternativer der kan indsættes i Brønderslev når rute 203 nedlægges. De to kommuner har sammen med NT udarbejdet forslag til alternativer, sådan at ikke mindst de unge uddannelsessøgende stadig har gode muligheder for at komme frem og tilbage mellem hjem og uddannelsessted.

Formand for teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune, Ole Ørnbøl (S), forklarer, at et faldende passagertal er grundlaget for nedlæggelse af ruten:

- Størstedelen af de rejsende er unge mellem 16-25 år, som bruger ruten til og fra uddannelse.

Også formanden for teknik- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune, Karsten Frederiksen (K), ønsker gode transportmuligheder for de unge, der benytter kollektiv trafik:

- Vores unge skal have en uddannelse, og vi vil også gerne, at familier bosætter sig i yderområderne. Men busdriften skal samtidig være rentabel. Derfor sørger vi for at indsætte ekstra ture på flere ruter, så det er muligt at køre med kollektiv trafik til uddannelse.

Sammen med nedlæggelse af Brønderslevs bybusser ventes besparelserne for Brønderslev Kommune alene at løbe op i én mio. kr.

Der oprettes en ny telebusrute 646, der kører Jerslev-Hellum-Jerslev, og der sker tilpasninger på en række ruter i Hjørring og Brønderslev Kommuner - 830 (Harken-Guldager-Tollestrup-Poulstrup), 831 (Morild-Tranget-Taars), rute 78 (Sæby-Østervrå-Taars-Hjørring), 202 (Hjørring-Vrå-Brønderslev), 77 Frederikshavn-Brønderslev og 212 (Brønderslev-Hallund-Hjallerup-Dronninglund.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.