Alternativet er stadig langt fra plads på stemmesedlerne

Uffe Elbæks alternative parti mangler endnu mange underskrifter for at kunne stille op ved folketingsvalget.

Alternativet skal op på 21.000 vælgererklæringer, før det nystiftede parti kan stille op ved et kommende valg til Folketinget, og der er endnu lang vej.

Ind til videre er det blevet til godt 3000 underskrifter, men håbet er, at digitale underskrifter og gæsterne ved næste uges folkemøde på Bornholm, kan hjælpe Uffe Elbæks parti det sidste stykke vej til Christiansborg.

- Vi er ikke i mål endnu, derimod er vi rent vælgererklæringsmæssigt i gang med et langt sejt træk, erkender partistifter Uffe Elbæk.

Ud over de 3000 "rigtige" underskrifter har partiet fået 6000 digitale underskrifter.

Men de skal stadig - efter at folkeregistret har kontrolleret, at underskriveren har valgret i Danmark og bekræftet dette med brev til modtageren - sendes til Alternativet og denne gang på gammeldags maner med frankeret brev.

- Processen er selv med digital hjælp på mange måder både kompliceret og besværlig, siger Uffe Elbæk, der fungerer som talsperson for partiet.

Partiet har for kort tid siden fremlagt dele af sit partiprogram og er i øjeblikket oppe på mere end 1000 medlemmer.

Den tidligere rektor for kaospilot-uddannelsen Uffe Elbæk har været medlem af byrådet i Aarhus for De Radikale og blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2011.

Han blev kulturminister i den første S-R-SF-regeringen, men gik af efter kritik af, at ministeriet havde holdt nogle arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet (Afuk), hvor hans mand var blevet ansat.

Rigsrevisionen slog dog efterfølgende fast, at der ikke var noget at komme efter i forhold til hans person, mens ministeriet fik kritik for ikke at undersøge, om der var problemer med hans habilitet i sagen.

Uffe Elbæk forlod De Radikale i september 2013, fordi han ønskede et andet politisk fokus end det, De Radikale i regering kunne tilbyde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.