Aalborg

Altid brug for flere frivillige

Lørdag var hjælpen nær til Frivillig Marked på Gammel Torv i Aalborg

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frivillig Markedet 2015 bød på et væld af muligheder for dem, der overvejer at melde sig under fanerne. Og for dem, som blot kom for at kigge, var der masser af smage på. Hver bod bød på gratis kage.

AALBORG:- Min mand begik selvmord for ti år siden.

Jette Nielsen krystalblå øjne er forunderligt ensfarvede, som Vesterhavet på en overskyet vindstille sommerdag. Men de rummer også en uendelig dybde.

- Mange tror ikke, man nogensinde kan blive glad igen. Det kan man - men sorgen er der altid, fortæller hun.

Jette Nielsen er medlem af foreningen Efterladte efter selvmord. Lørdag var hun og hendes forening at tælle blandt de 36 foreninger, der til Frivillig Marked 2015 ihærdigt forsøgte at sælge sig selv til de borgere, som slog et slag forbi Gammel Torv i Aalborg til gratis kage og kaffe.

Knud Pejstrup klasker et stykke gaffetape fast på en af de tipier, der er stillet op i dagens anledning.

- Før i tiden var var det de rødhvide telte, man ser alle steder, vi brugte. Men de kunne kun huse tre foreninger, så vi stod på alle tre pladser her, fortæller Knud Pejstrup og peger i retning af C. W. Obels Plads og pladsen foran studenterhuset.

- Jeg har været med i 19 år. Det var den gang, vi selv stillede teltene op, siger han.

En ting har dog ikke ændret sig.

- Vi har altid brug for flere frivillige, siger Knud Pejstrup og betragter sin chef, Bjarne Søltoft Pedersen, leder af De Frivilliges Hus.

Mange frivillige er studerende eller familiemedlemmer og pårørende til mennesker, som har haft brug for hjælp. Men der er også en endnu langt fra udnyttet ressource, som man kun delvist har formået at indfange.

- Det er dem, der går på pension og endnu ikke helt har fundet ud af, hvad de skal bruge tiden på, fortæller Bjarne Søltoft Pedersen, der håber, at de frivillige på markedet i år har held til at række ud til den del af borgerne i Aalborg Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.