Aids

Alvorlige emner på dagsordenen AIDS-OPLYSNING: 60 konfirmander blev stillet over for svære spørgsmål om aids, fattigdom og kulturforskelle

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Gurli Thomassen er gift med sognepræst Rune Thomassen og hun stod for opvartningen. Hjemmebagte pølsehorn, agurker, gulerødder og pizzasnegle var på menuen.

DRONNINGLUND:40 mio. mennesker verden over har HIV/aids. Hver dag smittes 10.000 mennesker med HIV, det svarer til syv i minuttet. De nedslående oplysninger blev 60 konfirmander blandt andet præsenteret for, da sognegården onsdag dannede ramme om ”Stands aids nu”, et arrangement, Folkekirkens Nødhjælp har stablet på benene til fordel for aidsramte i Afrika. - Det er forfærdeligt, at så mange børn og voksne er smittede, uden at man kan gøre noget, siger Esben Madsen, der er en af de 60 deltagende konfirmander. Fire unge undervisere, der har besøgt blandt andet Etiopien, fortalte om deres oplevelser med aids og præsenterede de unge for dilemmaer, som efterfølgende gav anledning til diskussion. Ville I ændre jer, hvis I fik HIV, lyder spørgsmålet fra Anne Drivsholm Krogh Hansen, hvorefter de unge kunne vælge at placere sig enten på mærket med eller ”ja” eller ”nej”. - Jeg vil nok ikke gå i seng med så mange piger, lyder svaret fra en af de unge. Konfirmanderne fik vist dias, blandt andet af en 14-årig pige, der skulle lave mad til hele familien, inden hun selv måtte få noget af spise og så måtte hun nøjes med rester. Billeder der gjorde indtryk på både Esben Madsen og Nikolaj Skak. - Og så skal hun endda sove på gulvet, siger de samstemmende og erklærer sig villige til at hjælpe, hvis de altså har overskud. - Er der nogle af der, der vil bruge nogle af jeres lommepenge på at hjælpe, lyder det igen fra Anne Drivsholm Krogh Hansen? - Ja, men det skal heller ikke blive en vane, lyder det fra en af eleverne, jeg mener, at selv om man giver 20 ud af 100 kroner for at hjælpe, skal man ikke gøre det hver uge. Arrangementet har dels til formål at skabe opmærksomhed omkring sogneindsamlingen, der finder sted søndag og desuden at oplyse om nøden rundt omkring i verden. - Det kan være med til at åbne konfirmandernes øjne for, at der er nogle, der har det værre, selv om de synes, at de har det hårdt i syvende klasse. Det er placeret forud for sogneindsamlingen for at giver de unge en handlemulighed, enten kan de lade være med at gøre noget, eller de kan give ti procent af konfirmationspengene eller gå ud med ud og samle ind på søndag, forklarer Sørens Christensen fra Folkekirkens Nødhjælp og tilføjer, at man på 80608060 gerne høre fra interesserede indsamlere. Karavanen fortsætter til Hjallerup i dag, hvor det er konfirmanderne herfra, der deltager i arrangementet.